BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİ İZLİYOR MUSUNUZ! - Ahmet Arıtürk

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNİ İZLİYOR MUSUNUZ!


2021 yılı mali bütçe görüşmeleri hararetli bir atmosfer içinde devam etmektedir.

Milletvekillerimiz bazen tabiri caizse (FİTESTEN ATIP) birbirlerini YALANCI, TERÖRİST, AKLI ERMEZ, HATTA VATAN HAİNİ ANLAMINA GELECEK DEYİMLERLE SUÇLAMAKTADIRLAR. Bilinen gerçek şu ki, bütçe, hazırlandığı şekliyle ve virgülü dahi değişmeden geçecektir. Çünkü parmak hesabıyla ve muhalefetin deyimiyle AKP ve MHP’nin (KURŞUN ASKERLERİNİN) oyları bütçenin meclis genel kurulundan geçmesine yeterlidir. Yani, tartışmalar bir yerde BOŞ HAVANDA SU DÖVMEK olmakla birlikte, bazan kirli suların birilerinin üzerlerine sıçradığı da olmuyor değil!

Cumhur ittifakı adına yapılan konuşmalarda bütçenin HALK İÇİN YAPILDIĞI, HALKIN BÜTÇESİ OLDUĞU ısrarla vurgularlarken, MİLLET ittifakının konuşmacıları ise bütçeyi RANT, FAİZ, HARAM, İSRAF bütçesi olarak yorumlamakta, bütçede işsizin, dar gelirlinin, emeklinin, memurun, işçinin, çiftçinin, esnafın, kadının, sanatkârın olmadığını savunmaktadırlar.
Bütçe görüşmelerinde sık-sık dile getirilen deyimlerdoen biri de (BEŞLİ ÇETE) dir. Beşli çetenin ne olduğunu bilen, zaten biliyor, bilmeyenler, bilenlerden öğrensinler!

Bu arada BMC’nin durumu da en çok dillendirilen konular arasında yer almaktadır. Satıldı mı, kiralandı mı, satıldıysa kaça satıldı, hangi şartlarla satıldı. Neden Katar ile ortaklığa gidildi. Soruları TBMM çatısı altında yankılanıp duruyor. ilgili konuşmaların da haddi hesabı yok!

Tabii, bütçe konuşmaları sırasında en çok dillendirilen konular arasında haliyle KORONAVİRÜS PANDEMİSİ de yer almaktadır. Cumhur ittifakı konuşmacıları, pandemiye karşı çok başarılı bir mücadele verildiğini iddia ederlerken, millet ittifakının konuşmacıları bunun tam aksini savunmakta ve KORONAVİRÜS PANDEMİSİ ile yürütülen savaşta, Türkiye olarak sınıfta kaldığımızı, vatandaşların yanlış rakamlarla aldatıldığını vurgulamaktadırlar.

Yine bütçe görüşmelerinde FETÖ ile ilgili gelişmeler geniş yer bulurken, ADALET konusu da özellikle dillendirilerek, Türkiye’de adalete duyulan güvenin (güvensizliğin) sebepleri sıralanmaktadır.

Adaletin siyasallaştığını öne süren millet ittifakının konuşmacıları, FETÖCÜ hakim ve savcıların yerini ERDOĞANCI hakim ve savcıların aldığını iddia etmektedirler. Bu arada milli eğitimde gelinen durum ve lâiklik sistemini zedeleyen girişimleri dillendiren millet ittifakı konuşmacıları, 4+4+4 sisteminden süratle geri dönülmesi gerektiğini savunmaktadırlar.
İşin gerçeği şu ki, hangi kurumun bütçesi görüşülüyor olursa olsun, hatipler, çoğunlukla o bütçe üzerinde konuşmaktan ziyade, mevcut sorunlarla ilgili konuşmalar yapmayı tercih etmektedirler.

Her iki bloktan da zaman-zaman (Millet-Cumhur) yapılan konuşmalar sırasında tepki mahiyetinde alkışlarla ve masalara vurarak karşı çıkanlar olmakta, milletvekillerini sükunete davet etmek işinde TBMM Başkan vekillerinin çoğu kere zorlandıkları ve muvaffak olamayınca oturuma ara vermek durumunda kaldıkları da müşahadeler arasındadır.

Evet, bütçe görüşmeleri gerçekten çok renkli geçiyor. Öyle konular dillendiriliyor ki, zaman-zaman yapılan konuşmalar ve öne sürülen iddialar, dinleyenlere (VAY ANASINI) deyimini söyletiyor. Bütçe görüşmelerinin mümkün mertebe izlenmesi temennisiyle…

YAZIYI PAYLAŞ!