Ahmet Arıtürk Yazdı: TÜİK'İN İRONİLERİ! - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: TÜİK'İN İRONİLERİ!



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından muhtelif konularda açıklanan istatistikleri doğrusunu isterseniz, artık İRONİ olarak yorumlaya başladık.

İstatistiklerinde öylesine TOZPEMBE tablolar çiziyor ki, bu ülkede yaşıyor olmazsak, biz de gerçek zannedecek ve Türkiye için (NE KADAR MÜKEMMEL, NE KADAR DA KALKINMIŞ BİR ÜLKE) düşüncesine kapılacağız. Ama, Türkiye’de yaşıyoruz ve TÜİK’İN istatistiklerinin artık İRONİ olmaktan öte bir hükmünün olmadığını eskilerin deyimiyle AYNEL YAKİN yaşıyarak biliyoruz.

TÜİK’in son İRONİLERİNDEN biri de Türkiye’nin 2020 yılında büyüdüğünü açıklayan istatistiği oldu. Sözde, Dünadaki bütün ülkeler KORONAVİRÜS PANDEMİSİ sebebiyle ekonomik açıdan küçülmüşlerken, Türkiye’nin ekonomisi büyümüşmüş!!!

TÜİK’in bu açıklaması üzerine bazı televizyon kanallarının muhabirleri ve kameramanları muhtelif şehirlerde cadde, sokak, iş yeri gezerek, vatandaşlara TÜİK’İN, Türkiye’nin büyüdüğü konusundaki istatistikle ilgili ne düşündükleri konusunda sorular yöneltmişler. Röportajı cevaplandıran vatandaşların tamamına yakını, Türkiye’nin durumunu kendi açılarından değerlendirerek, ekonominin büyümesi şöyle durusun, çok daraldığını yaşarak hissettiklerini söylemişler.

Kimileri de, TÜİK’İN BÜYÜMEYLE İLGİLİ İSTATİSTİĞİNİ İRONİ OLARAK TANIMLAMIŞLAR!

İşsizliğin had safhada olduğu, insanlarımızın çöplerden ekmek kırıntıları topladığı, 2 adet ucuz ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekledikleri, icra dosyalarının mahkeme koridorlarında yığıldığı, işsizlik ve açlık yüzünden intiharların arttığı Türkiye’mizin ekonomisi büyümüş öyle mi!

Güldürmeyin bizi ALLAH AŞKINA!
Ortadireğin çöktüğü, vatandaşlarımızın çok yoksul ve çok zengin olarak iki sınıfa bölündüğü bu ülkede yaşıyoruz. Bunun için TÜİK’İN istatistiklerine inanmak şöyle dursun, milletçe artık gülüp geçmekteyiz!

ANEKDOT

İki samimi arkadaş, yıllar sonra karşılaşmışlar. Arkadaşlardan biri zayıflamış, yüzü sararmış, suratından yoksulluk akmakta. Diğeri ise hayli kilo almış, yüzü gençleşmiş, üzerindeki marka elbiseleriyle adeta (ÇOK ZENGİNİM) diye haykırmakta!

Biribirleriyle kucaklaşan arkadaşlardan zengin görünümlü olanı, yoksul görümlüye söylenmiş:

Bu ne hal dostum! Seni gören (MİLLET AÇLIKTAN KIRILIYOR) zannedecek!
Beriki cevabını vermiş:

Seni görünce de, sebebini farkedecek!

YAZIYI PAYLAŞ!