Türkiye'nin En Genç İlinde Gençler İşsiz! Siirt'e Kim Sahip Çıkacak!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 'İstatistiklerle Gençlik, 2022' raporunda . Türkiye'nin en genç üçüncü ili seçilen Siirt'te gençlerin büyük bölümü ise işsiz.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeni yıl ile birlikte asgari ücrete yapılan yüzde 49.11’lik artış ile 17 bin 2 lira olurken Siirt’te bulunan özel işletmelerde ise bu ücreti verebilen nadir kuruluşlar mevcut.

Siirt’te asgari ücrete hasret olan vatandaş, gerekli denetim mekanizmasının sağlanamamasından kaynaklı, belirlenen asgari ücretin altında çalıştırılıyor.

Gençler, işletmeler tarafından ödenen miktarı yetersiz bulmasından dolayı, il dışında çalışmayı tercih eder duruma geliyor. Gençler, istihdam alanlarının artırılması ve emek haklarının tam anlamıyla yatırılmasını istiyor.

Siirt’te 2021 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın özel katılımlarıyla, Türkiye'nin ilk metal çinko üretim tesisinin açılmasıyla binlerce istihdamın sağlanacağı söylenen fabrika ise kapıları kapalı şekilde kanerine terk edilmiş durumda. 

Bizler Artı Siirt Haber Ajansı olarak, devletten alınan teşvik ve pirimlerle açılan büyük umut vadeden Türkiye'nin ilk metal çinko üretim tesisinin bir an önce hizmete girerek, Türkiye’nin en genç ve çok işsiz vatandaşın bulunduğu Siirt’te bir nefes aldırmasını bekliyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN