Siirt'te Zemini Su Alan Apartman Risk Altında! Bina Yerle Bir Olabilir!

Siirt merkez Kooperatif Mahallesi'nde, bir binanın zemininde bilinmeyen nedenle oluşan su birikintisi binaya ait kolonların çürümesine neden oluyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Nihat Aykut Caddesi 1741 sokakta bulunan 36 daireli ve 300’e yakın vatandaşın yaşadığı 2 bloklu binanın zemininde oluşan su birikintisi apartman sakinlerini endişelendiriyor.

3 yıl önce yapılan binada her zaman aynı sorunu yaşayan apartman sakinleri yetkililerden sonuç alamayınca soluğu savcılıkta almayı düşünüyor.

Artı Siirt Haber Ajansı’na konuşan apartman sakinlerinden Mehmet Ay, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce bu bina yapıldığını ve yaz kış fark etmeksizin binanın zemininde sürekli su bulunduğunu söyledi.

“Hepimizin canı büyük riskte”

Ay, şöyle dedi:

“Müteahhit 3 yıldır bizi oyalıyor. Yaz mevsimi gelince gerekli düzenlemeleri yapacağım diyor. Görünen o ki yapmaya niyeti yok, çünkü hala yapılan bir şey yok. İki bloklu apartmanda 36 daire bulunuyor. Esnaflar dışında 300’e yakın insan yaşıyor. Artık savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Burası sözde otopark niyetine yapıldı ama hali ortada. Burası kapatılsa biz daha çok mutlu oluruz. Biz çok mağduruz. Allah korusun bir deprem olursa hepimizin canı büyük riskte. Bu su zamanla binayı çürütecek.”

“Kalıcı Çözüm İstiyoruz”

Apartman sakinlerinden Selim Yıldırım da 3 yıldır mağdur durumda olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Kime gitsek; savcılığa gidin suç duyurusunda bulunun diyorlar. Derdimizi kime söyleyeceğimizi bilmiyoruz. Yetkililer derdimize bir çare bulsun. Binanın günden güne çürümesi nedeniyle Allah korusun bir deprem yaşanırsa çok büyük risk altındayız. Şu anda 40 santimetreden fazla bir su birikintisi binanın zemininde yer alıyor. Siirt Belediyesini arıyoruz, geliyorlar suyu tahliye ediyorlar fakat bunlar geçici çözüm. Biz kalıcı çözüm talep ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN