Siirt'te Yerel Seçimlerde AK Parti ve Yeşil Sol Parti'nin Adayı Kim Olacak? Diğer Partiler Aday Çıkaracak mı?

Siirt'te, yerel seçimler yaklaşırken kentte de kulislerde hareketlilik başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt'te iki parti arasında geçen siyasi parti seçimlerinin bu yıl hiç olmadığı kadar hareketli geçmesi bekleniyor. Özellikle AK Parti ve Yeşil Sol Parti arasında mücadelenin kıyasıya geçeceği konuşulanlar arasına girdi bile. 

AK Parti'nin adayı net olmaya yakınken Yeşil Sol Parti'de ise isim aday belirsizliği halen devam ediyor. AK Parti'de ismi en çok anılan isim mevcut il başkanı Ekrem Olğaç olsa da yeni il başkanının belirsizliği adayın açıklanmasını geciktiriyor. 

Yeşil Sol Parti'de de isimler yavaş yavaş anılmaya başlasa da, Yeşil Sol Parti Siirt Milletvekilleri, HDP Siirt İl Eş Başkanları ve Yeşil Sol Parti yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldikleri toplantıda, Belediye Başkanlığı seçimleri için isimlerin anılmasının çok erken olduğunu belirtti. 

Öte yandan 2023 Genel seçimlerinde Siirt'te iddialı olduğunu gösteren DEVA Partisi ise Siirt'te il, ilçe ve belde belediye başkanlığı seçimlerinde kendi logosu ve adayları ile girmeye karar verdi.

Bu karar yerel seçimleri nasıl etkileyeceği merak konusu iken, MHP Siirt il teşkilatının ise Genel seçimler öncesinde AK Partili Millletvekili adayları ile yaşadıkları ikili diyolog sorunu nedeniyle nasıl bir tavır sergileyeceği bilinmiyor. Genel merkezin kararına göre bir yol haritası izleyecekerleri tahmin edilen MHP Siirt il teşkilatı olası bir yerel seçim ittifakında aday çıkarmama gibi bir durumu söz konusu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN