Suskun ve Durgun Şehir Siirt!

Siirt'in komşu illerinde son zamanlarda artan gençlik ve sanat festivalleri göz doldurmaya devam ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Bölge illerinde artan gençlik ve sanat festivalleri devam ederken, Siirt'te ise herhangi bir gençlik ve sanat festivalinin yapılmaması, yetkili birim ve kurumların yerinde saydığının bir göstergesi mi?

Komşu ilimiz Batman'ın Hasankeyf ilçesinde en son Su ve Doğa Sporları festivali ardından önemli bir festival de Diyarbakır'da yapılıyor. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin en önemli duraklarından biri olan Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali başlıyor. Diyarbakır’da düzenlenecek Sur Kültür Yolu Festivali, 14 Ekim’de başlayacak ve 9 gün boyunca 40’tan fazla noktada 500’den fazla etkinlikle tarihi boyunca olduğu gibi misafirlerini kucaklayacak.

Siirt'te ise "Körler ve sağırlar birbirini ağırlar" sözünü yansıtan bir kısa film festivalinin yapılması planlanıyor.

Kısa film festivalinin daha geniş katılımlı sağlanması planlanması gerekiyor. Oldu bittiye getirilen festivalin 6'ncısı yapılması planlanırken geriye dönüp baktığımızda bu festivalin Siirt'te katkısının ise ne olduğu soru işareti? Yine de bu tür festivalleri desteklediğimizi ve artması gerektiğini belirtmek isteriz.

Yurdun farklı bölgelerinde katılımcıların sağlayacağı etkinliklerin ancak Siirt'in faydasına olacağı aşikarken, buna benzer bir etkinliğin ise ne zaman düzenleneceği ise soru işareti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN