Siirt'in En Büyük İlçesinde Üniversiteli Öğrenciler Mağdur! 

Siirt'in Kurtalan ilçesinde bulunan KYK Erkek Yurdu, Kız Yurdu olarak değiştirildi, erkek öğrenciler de merkeze tercih veremediği için ortada kaldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt il merkezinde yurt sorunu olduğundan ve kız öğrencilerin açıkta kalmasının önüne geçebilmek için kurtalan KYK'nin tamamen kız öğrenci yurduna dönüştürüldü. Başka KYK olmaması nedeniyle de erkek öğrenciler herhangi bir yurda yerleşemiyor.

Edinilen bilgiye göre, Kurtalan'da bulunan KYK yurdu kız yurduna dönüştürüldü.  Kredi Kurtlar Kurumu Siirt Müdürlüğü erkek öğrencilerin, Siirt merkezde de kalabilmesi için Genel Müdürlüğüne yazı göndermesine rağmen durumun hala netlik kazanmadığı öğrenildi.

Durum netlik kazanmayınca yurtlara son başvuru gününün Pazar günü olmasına rağmen Kurtalan'ı tercih etmek isteyen erkek öğrenciler, Kurtalan'da KYK yurdu olmadığı için Siirt merkeze de yurt başvurusunda bulunamıyor.

Artı Siirt Haber Ajansı'na ulaşan üniversiteli öğrenciler, durumdan dolayı mağduriyet yaşadıklarını bu sorunun çözülmesini istedi.

Ayrıca, Siirt Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler de Kurtalan'da bulunan kız yurduna ulaşımlarının ring ile sağlanacağı belirtildi.

Öğrenciler bu karışıklığın düzeltilmesini bekliyor.

Siirt'in En Büyük İlçesinde Üniversiteli Öğrenciler Mağdur! Siirt'in En Büyük İlçesinde Üniversiteli Öğrenciler Mağdur! 

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • KYK | 26 Ağustos 2022 12:33

    Kimse mağdur edilmeyecek bütün erkek öğrenciler merkez yurtlarda barındırılacak yol ücreti gençlik ve spor bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

BUNLARA DA BAKIN