Siirt Başladı Batman Bitiriyor! Siirt'te Tıp Fakültesi'nden Ses Seda Yok...

Siirt'te 2018'den beri kurulmasına karar verilen Siirt Tıp Fakültesi ile ilgili gelişme bile yaşanmazken komşu ilimiz Batman'da yapılacak hastanenin yer teslimi yapıldı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te 2018’den beri kurulmasına karar verilen Siirt Tıp Fakültesi ile ilgili gelişme bile yaşanmazken komşu ilimiz Batman’da yapılacak hastanenin yer teslimi yapıldı.

Siirt’te Tıp Fakültesi Kurulacak mı?

Siirt’te 4 yıl önce kurulacağı belirtilen Tıp Fakültesi’nin nerede inşa edileceği uzun süre merak konusu oldu. Daha sonra Siirt Çevreyolunda temeli atılan bina, zemin etütünde problem çıkması nedeniyle ara verildi. Son olarak, aynı bölgede zemin etüt çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Siirt zemin etüt çalışmalarıyla uğraşadursun Batman’da 500 yataklı Batman Hastanesinin ihalesini alan firmaya yer tesliminin yapıldığını açıklandı.

Siirt’te Yatırımlar Geç İlerliyor!

Siirt ilimizde bu tür büyük bir yatırımın bu kadar geç ilerlemesine karşın, Batman’da neredeyse aynı yatırımın çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesi Siirt halkını üzüyor.

Yetkililerin Siirt’i son durak olmaktan kurtaracak Tıp Fakültesi Projesini hızlandırmalarını, Van’da eğitim gören öğrencilerin de Siirt’e gelmelerini sağlaması gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 2

  • cinay | 11 Nisan 2022 13:33

    Sizce de normal değil mi? Fakültenin yeri, bütçeye ek bir yük getirmeden ve birilerine rant sağlamadan masrafsız bir şekilde inşasına başlanacakken... Bir kısım siyasi şahsiyetlerin üzerine vazife olmadan üniversitenin kurulu düzenine karışmak istemesi, akıllarınca il merkezinde yaptırmaya çalışması ve şehir halkını bu yönde üniversite yönetimi aleyhine kışkırtmasının eseri budur. Maşaallah halkımız da yediden yetmişe hepsi bu işin piriymiş gibi ahkam kesmeleri ve belli şahsiyetlerin arazi rantı sağlama çabaları, maalesef bu konuda olan siirte oldu. Tıp Fakültesi binasının Kezerde yapılması, beton ve düzensiz yapılaşma nedeniyle nar içine dönen siirt merkezine rahat bir nefes aldıracak ve siirt ekonomisine rahat bir nefes aldıracaktı. Şehrin yapılaşmada genişlemesi, yeni imar planlarına uygun bina ve iş merkezlerinin açılması arada geniş ve düzenli park ve bahçelerin sıralanması, yeni servis ağlarının faaliyete girmesi ve üniversite civarına açılacak iş merkezlerinin istihdamı arttıracağı bilinmeliydi. Kısacası geçmiş olsun Siirt yine kaybeden sen oldun. Makam ve mevkiler geçici, bakalım bize zarar vereni hatırlayabilecekmisiniz.

  • Muhammet | 11 Nisan 2022 01:09

    İddia ediyorum bana yetki versinler ben daha erken yaparim bu etkisiz siyasilerden. Ve diger sorumlulardan

BUNLARA DA BAKIN