Motorine beklenen zam geldi! Fiyatlar 22 TL'yi aştı: Benzin ve motorine ne kadar zam geldi?

Brent petroldeki fiyat dalgalanması akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Mart ayında 140 dolara kadar çıkan petrol fiyatları son 14 yılın rekorunu kırmıştı. Rusya ile Ukrayna arasında yapılan müzakereler ile petrol fiyatları düşüşe geçmişti. Geçtiğimiz günlerde Rusya Devlet Başkanı Putin'in 'Hedeflerimize ulaşana kadar savaşı sürdüreceğiz' açıklanması Brent petrolün tekrardan yükselişe geçmesine neden olmuştu. 111 dolara kadar yükselen petrol fiyatları akaryakıt fiyatlarına zam olarak geri döndü. Bu gece yarasından geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 79 kuruş zam geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte yükselişe geçen Brent petrol fiyatları Mart ayında 140 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı. İki ülke arasında atılan müzakere adımları ise piyasayı olumlu etkilemiş ve petrol fiyatları 98 dolara kadar çıkmıştı. Ancak Rusya Devlet Başkanı Putin’in savaşa devam edeceklerini açıklaması fiyatları tekrardan yükselişe geçirdi. 111 dolara kadar dayanan Brent petrol, şuan 113 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Petroldeki yükselişle birlikte Türkiye’de akaryakıt fiyatlarında zam beklentisi oluştu. Alınan bilgiye göre, gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 79 kuruş zam geldi. Gelen zamla birlikte araç sahipleri güncel akaryakıt fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki motorine zam geldi mi? Benzin ne kadar? Motorinin litresi kaç TL? Akaryakıt fiyatlarına zam geldi mi? LPG ne kadar? İşte güncel akaryakıt fiyatları… 

MOTORİNE NE KADAR ZAM GELDİ? 

12 Nisan Salı günü Brent petroldeki düşüşten dolayı 1 lira 4 kuruşluk indirim gelmişti. Petrolün tekrardan yükselişe geçmesiyle 16 Nisan 2022 Cumartesi gününden itibaren motorine 1 lira 79 kuruş zam geldi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN