Memur-Sen Siirt Şubesi, Hükümetin Zam Teklifini Protesto Etti

Memur-Sen Siirt Şubesi, 7. Dönem toplu sözleşmede tekliflerine karşı, kamu işvereninin verdiği teklifleri yetersiz görerek protesto etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Memur Sen ve 11 yetkili sendika, kamu İşvereninin, masanın emek tarafının sesini duymadığını düşündüklerini ifade ederek 81 il genelinde olduğu gibi Siirt’te de basın açıklaması yaptı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında Memur Sen adına açıklamayı okuyan Siirt Sağlık-Sen Başkanı Vesim Eviz, Memur-Sen ve 11 yetkili sendikamızla 7. Dönem toplu sözleşmede masaya sunduğumuz gerçekçi tekliflerimize karşı, kamu işvereninin verdiği yetersiz teklifleri protesto ettiklerini söyledi.

 

“Kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istiyoruz.” diyen Eviz, Değerli Basın Mensupları, Müzakere, zaman kazanma zemini değildir. Strateji uygulayarak çözümsüzlüğe sevk etmek değildir Biz, Kamu İşvereninin ayakları yere basan teklifini, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istiyoruz. Refah payı dedik, ses yok... En düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltinsin dedik, ses yok. Emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik, ses yok seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, yine ses yok. Kira yardımı konusundaki teklifimiz, üstelik siyasilerce ifade edilmesine rağmen o da yok. Bu hususların yanı sıra, şeflerin, müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik, ses yok. Mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok.” Dedi.

Ürünlere gelen zamların geçim sıkı sıkıntını yürüttüğünü belirten Eviz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: 

“Sabit gelirliler olarak, alım gücümüz düştü, her geçen gün sosyal maliyet artıyor, psikolojik maliyet aklımızı, enerjimizi sömürüyor. Değerli kamu görevlileri Kıymetli basın mensupları... Bu verilerden hareketle açıkça deklare ediyoruz. Kamu İşvereninin öngörüleri tutmuyor. Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için refah payı uygulaması artık şarttır. 
Onun için, sözü fazla dolaştırmadan, maliye söylemlerine sığınmadan, hazırladığımız gerçekçi ve rasyonel tekliflere kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Seçim Beyannamesini açıklarken ifade ettiği "enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz.” vaadi masada hayata geçirilsin. Büyük ve Güçlü Türkiye için güçlü memur! Güçlü memur için de refah payı şart. Onun için Memur-Sen olarak bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz. Alın terinden tasarruf olmaz. Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez. Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklif revize edilsin, refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün.”

HABERİ PAYLAŞ:

Yorumlar / 1

  • Tuncay | 22 Ağustos 2023 14:52

    iktidardan emir ve talimat alan sarı sendikaların dünyanın en geri kalmış ülkeleri dahil, hiçbir örneği yok; bizim ülkemizden başka...! Kibarcıklar

BUNLARA DA BAKIN