LGS'de öğrenciler kendi okullarında değil belirlenen okullarda sınava girecek

MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek olan LGS sınavıyla ilgili olarak bir dizi açıklamada bulundu. Bülbül, öğrenci yerleştirme işlemlerini kapsayan LGS'nin, merkezi sınav, yerel yerleştirme ve yetenek sınavı olmak üzere üç farklı sistemle gerçekleştiğini belirtti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Öğrencilerin, sınavsız öğrenci alan okulları tercih etmeleri durumunda LGS merkezi sınavına girmelerinin zorunlu olmadığını ifade eden Bülbül, LGS kapsamındaki sınavın başvurularının 18-29 Mart tarihleri arasında e-Okul üzerinden isteğe bağlı olarak alınacağını açıkladı.

Sınav merkezlerinin belirlenmesi konusunda bilgi veren Bülbül, her ilçenin bir sınav merkezi olacak şekilde planlama yapıldığını ve sınavın belirlenen okullarda gerçekleştirileceğini bildirdi. Öğrencilerin sınav giriş yerleri, salonları ve sıra numaraları gibi bilgilerin, 24 Mayıs'ta e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden ilan edileceğini belirtti.

Öğrencilerin sınav günü yanlarında fotoğraflı onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi bulundurmaları gerektiğini vurgulayan Bülbül, sınavın içeriğinde bir değişiklik olmayacağını ve geçen yıl olduğu gibi tüm konuların sınav kapsamında olacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN