İYİ Partili Ağıralioğlu: 'Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?'

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, 'Biz Müslüman olmayan Türk'e, Türk demiyoruz. Kemali ile Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?' ifadesini kullandı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun bir videosunu paylaştı. Videoda Ağıralioğlu’nun Müslüman olmayan Türk ve Kürtlere “insan” diyemeyeceklerini söylediği duyuluyor.

ATATÜRK DÜŞMANLARINDA MUHAKKAK BİR SAKATLIK OLUYOR

Twitter hesabından paylaşım yapan Ümit Özdağ, Yavuz Ağıralioğlu hakkında şok eden bir video paylaşarak, “Bu kafa İslam öncesi 4000 yıllık Türk tarihini nasıl izah eder? Hristiyan Gökoğuzlar’a ne der? İstiklal Harbi’nde Padişahın yanında yer alan Müslüman Türkler mi Türk’tür yoksa Mustafa Kemal’in yanında yer alan Ortadoks Türkler mi? Atatürk düşmanlarında muhakkak bir sakatlık oluyor” dedi.

Paylaşılan videoda ise Ağıralioğlu şunları söylüyor:

MÜSLÜMAN OLMAYAN TÜRKE NİYE İNSAN DİYELİM?

“Biz Türk’ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürde Türke niye insan diyelim? Bizim için önemli olan, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey Allah’a kulluk davamız. Bu sürecin hiçbir tarafında diniyle, imanıyla, sözüyle, ahlakıyla olmayanlar medeniyetimizi temsil edemezler. Biz kendi Kürdümüzü Allah’a, dine inancı olmayan bir cinayet şebekesinin tasarrufuna teslim edemeyiz. Her türlü siyasi hatayı telafi edebiliriz ama bir cinayet şebekesinin hamiliğine kendi Kürdünü kaptıran bir devletin nereye gideceğini şimdiden öngöremeyiz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN