İlk kez açıklama geldi! Emekliye Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi 5000 TL verilecek mi?

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi 29 Ekim 2023 için geri sayım başladı! Cumhuriyet'in 100. yılına özel milyonlarca emekliye 5000 TL ikramiye verileceği öne sürüldü. Bir defaya mahsus verilmesi beklenen emekli ikramiyesi öncesinde milyonlarca emekli bu noktada, 'Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilecek mi, 29 Ekimde emekliye 5000 TL verilecek mi' gibi soruları gündemde tutuyor. İlk kez konuya dair açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptı. İşte emeklilere verilmesi beklenen 5 bin TL'lik ikramiye hakkında bilmeniz gereken her şey!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi 29 Ekim  2023 için artık sadece 24 gün kaldı. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramında ikramiye alan emeklilere bu yıl üçüncü bir müjde gelmişti. Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilere 5000 TL ödeme yapılacağı iddia edilmişti. Konu belirsizliğini korurken aydınlatıcı ilk bilgi AK Parti Genel Başkn Yardımcısı Hamza Dağ'dan geldi. Peki 29 Ekim'de emekliye 5000 TL verilecek mi? İşte 15 milyondan fazla emeklinin beklediği ikramiye ile ilgili tüm bilmedikleriniz.

EMEKLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ 29 EKİM 2023

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi hakkında gelen sorulara cevap veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bir tarih vermek benim bulunduğum pozisyon itibarıyla doğru değil. Hangi aşamada olduğunu çok fazla bilmiyorum. Ama Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız bu konuda hem emeklilerimizin bize gelen taleplerini karşılamak noktasında hem de bütçe dengesi pozisyonundaki hususu masaya yatırmak suretiyle en doğru kararı vermek için çalışmalarını hızla yapıyorlar. İnşallah bu konudaki çalışmalar nihayete erdiğinde bunu kamuoyuyla paylaşacaklardır." ifadelelerini kullandı. 

29 EKİM'DE EMEKLİYE 5000 TL VERİLECEK Mİ?

Haberturk.com'da paylaşılan bir habere göre, Yaklaşık 16 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündeme geldiği iddiaları özellikle sosyal medyada konuşuluyor.

EMEKLİYE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Emekliye Cumhuriyet Bayramı'na özel 100. yıl ikramiyesi gündemdeki yerini aldı. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışma yapılması talimatı verdiği Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırlıklara başladığı öğrenildi. Yapılan çalışma Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Tek seferlik ödenecek ikramiyenin 5 bin TL olması bekleniyor.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN