HÜDAPAR Siirt İl Başkanı Tekin, Çamurlu Yollar Vatandaşı Mağdur Ediyor

Siirt'te etkili olan yağışlar sonrası şehrin çeşitli noktalarında oluşan su birikintileri ve çamurlu yollar vatandaşları mağdur ediyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Siirt’te 20 yıldır kangren haline gelen yol ve alt yapı sorununun artık çözüme kavuşması gerektiğini ifade eden HÜDA PAR Siirt il Başkanı Abdulhakim Tekin, Siirt’te beklenmedik yağışlar sonrası yollarda oluşan su birikintileri ve çamurlu yolların halkı mağdur ettiğine dikkat çekti.

Siirt’in küçük bir şehir olduğunu ve sorunlarının çok daha kolay çözülebileceğine dikkat çeken Tekin, her yağmur sonrası aynı manzaralarla karşılaşmanın kente yakışmadığını söyledi.

Yol ve alt yapı sorununun artık bir kangren haline dönüştüğünü ifade eden Tekin, şunları söyledi:

Siirt’te bu yol sorunları maalesef bir kangren haline geldi

“Burası Siirt’in en yoğun olduğu ve Rus pazarının bulunduğu bir cadde, okullar bu bölgede olduğu için vatandaş ve öğrenciler bu caddeyi yoğun kullanıyor. Her yağmur sonrası bu caddede de su ve çamur birikintisi oluşuyor. Bu da vatandaşın buradan geçişini zorlaştırıyor. Siirt’te bu yol sorunları maalesef bir kangren haline geldi, artık kronik sorunlar oluşturmaya başladı. HÜDA PAR olarak Siirt’in yol sorunlarını uzun zamandır dile getiriyoruz. Buranın haricinde Sancaklar Ortaokulu civarında bulunan 4 yolda da uzun bir zamandır bozulan ama bir türlü yapılmayan bir yol var. Artık bu sorunlar bir çözüme kavuşmalı.” 

Maalesef son 20 yıldır halen aynı sorunlar konuşuluyor

Kent olarak artık bu tür manzaraların yaşanmaması gere3ktiğine dikkat çeken Tekin, “Bizim bunları artık aşmamız lazım ki Siirt’in gelişiminde öne çıkan engelleri, daha güzel neler yapılabilir? Bunlara gelmemiz lazım ama maalesef son 20 yıldır halen aynı sorunlar konuşuluyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz: “Siirt çok ta büyük bir şehir değil, bazı sorunları hal etmek çok daha kolay.” Siirt küçük bir şehir olması hasebiyle caddelerin temizliği daha kısa sürmesi gerekiyor. Evet, yağmur beklenmedik bir yağıştı, bunu kabul ediyoruz ama 2 gündür bu sıkıntının aşılması gerekiyordu. Vatandaş mağdur oluyor, Belediyenin yağmur sonrası su birikintileri, çamurları temizlenmesi çalışmalarını hızlandırması gerekiyor. Esnaf ve halk bu konuda oldukça mustarip.” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN