Bölge

Bölge Haberleri

Diyarbakır'da çöken binada kimsenin olmadığı belirlendi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hasar gören 5 katlı metruk bina kendiliğinden çöktü. Binada ekiplerin arama tarama çalışmalarının ardından kimsenin olmadığı belirendi.

2 aylık bebeği öldüresiye döven baba hakkında karar çıktı

Gaziantep'te 2 aylık bebeğini öldüresiye darp ederek ağır yaraladığı gerekçesiyle yargılanan Yunus Göç'ün son duruşmasında karar çıktı. Davada tutuklu sanık Yunus Göç'ün tutukluluk halinin devamına karar verilerek, 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Gazze halkına yardım etkinliği

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje okulunda Gazze halkına ulaştırılmak üzere yardım etkinliği düzenlendi.

Şahinbey Belediyesi 162 öğrenciyi daha Umreye gönderecek

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep Valiliği öncülüğünde 6'ncısını düzenleyeceği 'Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması' için protokol imzaladı. Şahinbey Belediyesi 2017 yılında başlattığı proje kapsamında 933 öğrenciyi Umreye göndermiş olacak.

Beli kırılan kedi tedavi altına alındı

Adıyaman'da, itfaiye ekiplerince beli kırık olarak bulunan bir kedi, veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı.

Başkan Özkan sulu tarımın önemine işaret etti

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yaşar Özkan, Adıyaman'da sulama projelerinin tamamlanmasıyla 1 milyon 750 bin dekar arazının sulanacağını kaydetti.

Park halindeki otomobil alev aldı

Adıyaman'da park halindeki bir otomobil alev alarak yandı.

Mobilize ekiplerle sağlık hizmetleri vatandaşın ayağına gidiyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı köylere mobil sağlık hizmeti götüren sağlık ekipleri, vatandaşların takdirini topluyor.

Adıyaman'ın şehrin içme suyu şebeke hattı yenileniyor

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şehrin içme suyu şebeke hattının tamamını daha sağlıklı olan polietilen borularla değiştirecek olan FRIT Projesi çalışmalarını yerinde inceledi.

Diyarbakır'da boş bina kendiliğinden çöktü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde depremde hasar gören 5 katlı ağır hasarlı boş bina kendiliğinden çöktü. Ekiplerin enkazda arama tarama çalışması sürüyor.

Yalnız yaşadığı evde ölü bulundu

Adıyaman'da, 56 yaşındaki Şener Gündüz, yalnız yaşadığı evinde yakınları tarafından ölü bulundu.

Udma peynir müzesi, 16 ayda 31 bini aşkın misafir ağırladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Udma Peynir Müzesi ve Restoran, 2022 Eylül ayından bugüne toplamda 31 bin 169 kişiye hizmet verdi.

Güne Bakış Gazetesi 20. Yaşını kutluyor

Adıyaman'da yayın yapan Güne Bakış Gazetesi, yayın hayatına başladığı 8 Aralık 2004 tarihinin üzerinden tam 19 yılı geride bırakarak 20'inci yıla girdi.

GETAT ünitesi merkeze dönüştü

Batman Eğitim Araştırma Merkezinde faaliyet gösteren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ünitesi, Dünya Sağlık Örgütünün tanımına uygun olarak bedensel, zihinsel ve ruhsal hastalıkların önlenmesi, tanısı, iyileştirilmesi ve tedavisinde kullanılan geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını kapsayan bir merkeze dönüştü.

DTSO, İzmir'de açtığı stantla turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) kentin tarihsel ve kültürel değerlerini İzmir Turizm Fuarı'nda dünyaya tanıtarak turizm kentin turizm potansiyelini artırmayı hedefliyor.

İnsanlık ölmemiş dedirten olay: Hesabına yanlışlıkla yatan 450 bin TL'yi iade etti

Diyarbakır'da banka hesabına yanlışlıkla 450 bin TL gönderildiğini fark eden Cebrail Çelebi, gizlilik politikası nedeniyle bankadan ulaşamadığı şahsı sosyal medyadan bularak parayı iade etti. Nefsine yenik düşmediğini belirten Çelebi, 'Helal rızık işin malına bereket de koyar' dedi.

Kontrolden çıkan midibüs takla attı

Adıyaman'da, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs kontrolden çıkarak takla attı.

Gaziantep'te şafak vakti DEAŞ operasyonu: 2 tutuklama

Gaziantep'te jandarma ekiplerince DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

Diyarbakır'da kuduz hastalığı değerlendirme toplantısı

Diyarbakır'da kuduz hastalığı ile mücadele çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.