Flaş İddia! AK Parti, 100 il bin ilçe konusunda çalışma yapıyor... Hangi ilçeler il olacak? İşte aday ilçeler...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '100 il, bin ilçe' açıklaması üzerine AK Parti, konuyla ilgili çalışma yapmaya başladı. Ancak seçim yoğunluğu nedeniyle konuya ilişkin bir olgunlaşma gerçekleşemedi ve süreç seçim sonrasına bırakıldı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda '100 il, bin ilçe' konusu gündeme getirildi ve kriterlerin belirlenmesi konusunda faaliyet gösterilmesi konuşuldu. Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmelerde konuyu gündeme alması dahilinde Cumhur İttifakı'nın konuyu masaya yatırabileceği değerlendirmesi yapılan MYK'da, sürecin mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılması daha uygun görüldü.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin. Cumhuriyetin 100. yılı olması dolayısıyla "100 il, bin ilçe" açıklamasını yapması AK Parti tarafından anlamlı bulundu. O tarihlerde konuya ilişkin bir çalışma gerçekleştiren AK Parti, 'Yerel Yönetimler Yasası'nı ele alırken '100 il, bin ilçe' konusu üzerinde de mesai harcadı.

SEÇİM SONRASINA BIRAKILMIŞTI

Seçim yoğunluğu nedeniyle konuya ilişkin bir olgunlaşma gerçekleşemedi. Süreç, il ve ilçe olmak isteyen şehirlerin beklentilerini boşa çıkarmadan küskünlük oluşturmamak için seçim sonrasına bırakıldı.

AK PARTİ MYK'DA GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) '100 il, bin ilçe' konusu gündeme getirildi ve birtakım çalışmalar yapılarak düzenleme için kriterlerin belirlenmesi konusunda faaliyet gösterilmesi konuşuldu. Yeni il ve ilçe konusunda kriterlerin belirlenmesinin siyasiler üzerindeki baskıyı azaltılacağı da düşünüldü.

YEREL SEÇİMLER SONRASINA ERTELENEBİLİR

Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili görüşmelerde 100 il, bin ilçe hususunu gündeme alması dahilinde Cumhur İttifakı'nın konuyu masaya yatırılabileceği değerlendirmesi yapılan MYK'da, il ve ilçe olmak isteyen bölgelerin küstürülmemesi adına sürecin planlanmasının mahalli idareler seçimleri sonrasına bırakılmasının daha uygun olabileceği konuşulanlar arasında.

İL OLMA KRİTERLERİ NELER?

Senelerdir il olmayı bekleyen birçok il dört gözle yapılacak açıklamayı bekliyor. Coğrafi şartların yanında bir ilçenin il olabilmesi için en az 100 bin nüfusa ve merkeze en az 30 kilometre mesafede yer alması gerekiyor. Bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda Alanya en uygun il olarak konumlanıyor. Bu şartlara uyan birçok il konuyla ilgili gelecek açıklamaları yakından takip ediyor.

2023 YILINDA 100 İL ARASINDA OLMAYA EN YAKIN İLÇELER

Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik şartları gibi kriterlere göre değerlendirilen ilçeleri sizler için derledik. İşte 2023 yılında Türkiye'nin 100 ili arasında yer almaya aday olan ilçeler...

Flaş İddia! AK Parti, 100 il bin ilçe konusunda çalışma yapıyor... Hangi ilçeler il olacak? İşte aday ilçeler...

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN