Diyarbakır'lı Vatandaş Para Satarak Para Kazanıyor

Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarına yapılan zamdan sonra oluşan bozuk para sorunu, Kadir Yıldız adlı vatandaş için ekmek kapısı oldu.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Diyarbakır'da yaşayan Kadir Yıldız adlı vatandaş, kimsenin aklına gelmeyecek bir iş yaparak para kazanıyor. Merkez Bankası'ndan 25 ve 50 kuruşluk bozuk paraları alan Yıldız, ihtiyaç sahibi minibüs şoförlerine satıyor.

Independent Türkçe'den Veysi Polat'ın haberine göre günlük 80 TL kazandığını söyleyen Yıldız, 'Hastalığım nedeniyle yüzde 75 raporluyum. Ağır iş yapmam yasak. Kazandığım parayla iki çocuk büyütüyorum' dedi. 

Kadir Yıldız, 37 yaşında ve 2 çocuk babası. 5 yıl önce kolon kanserine yakalanınca 10 yıl direksiyon salladığı minibüs şoförlüğünü bırakmak zorunda kalmış.

Peş peşe ameliyatlar ve uzun süren kemoterapi sonrası ancak ayağa kalkabilmiş. Yakın zamanda bağlanan engelli maaşı kendisini rahatlatsa da yaşanan ekonomik kriz ve artan hayat pahalılığı, onu yeniden çalışmak zorunda bırakmış. 

Bir süre seyyar mısır satıcılığı yapan Kadir Yıldız, şehir içi toplu taşıma araçlarına yakın zamanda yapılan zamlar ile yeni bir iş imkanı doğmuş. Üstelik, kimsenin aklına gelemeyecek bir iş.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN