Benzin de nasibini aldı! Yeni bir zam daha geliyor

Edinilen bilgiye göre benzinin litre fiyatına bu gece yarısından geçerli olacak ve pompaya yansıyacak şekilde 71 kuruş zam geliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dün gelen motorin zammından sonra bu gece de benzine zam gelmiş olacak. Önümüzdeki günlerde ise benzer bir zam otogaza gelmesi bekleniyor. 

Motorinin litre fiyatına gelen 80 kuruşluk zamdan sonra bir zam haberi de benzin için geldi. Benzinin litre fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 71 kuruş zam bekleniyor. Gelen zam miktarının direkt olarak pompaya yansıyacağı da belirtiliyor.

Akaryakıta gelen peşpeşe zamların sebebi dünya genelindeki brent petrol fiyatlarının yükselmesi olarak gösteriliyor. Brent petrol fiyatları 2004 yılından  bu yana en yüksek fiyatlardan işlem görüyor.

Motorine ise dün gece 12:00'dan geçerli olmak üzere hali hazırda 80 kuruşluk bir zam yapıldı. Yapılan zam pompa fiyatlarına doğrudan yansıdı. EGPİS gelen zamlara rağmen akaryakıt istasyonlarının kazanç sağlamadığını hatta bir çok firmanın iflas ettiğini belirtiyor.

EGPİS akaryakıt istasyonlarının benzin, motorin ve otogaz'dan litre başına çok düşük miktarda kar sağladığını belirterek bir çok şirketin de son dönemde kapandığını dile getiriyor. Çözüm önerisi olarakta akaryakıt fiyatlarında 1 TL komisyonun, akaryakıt istasyonlarına bırakılması gerektiğini belirtiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN