Tarihte Bir İlk!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Genç işsizlik oranı yeniden rekor kırarak ölçülen en yüksek değere, yüzde 27,1'e yükseldi. 1,5 milyon genç iş arıyor ama bulamıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin işgücügöstergelerini yayımladı. Veriler Türkiye'de emeği ile geçinmek zorundakalanların içinde bulunduğu korkunç durumu gözler önüne serdi. Haziranda yüzde13 olan işsizlik oranı yüzde 13,9'a yükseldi. Haziranda 4,2 milyon olan işsizsayısı ise sadece bir ayda 343 bin kişi artarak 4,6 milyona yükseldi.

Öte yandan genç işsizlik ise cumhuriyet tarihinin rekorunuaynı yıl ikinci kez kırdı. Ocak ayında yüzde 26,7 ile rekor kıran genç işsizlikoranı temmuz ayında yine rekor kırarak yüzde 27,1'e yükseldi. Resmi verileregöre tam 1 milyon 508 bin genç (15-24 yaş arası) iş arıyor ancak bulamıyor.Tarım ve turizm sektörünün yaz aylarında büyümesine rağmen işsizlikte yaşananbu sert yükseliş, kış aylarının her zamankinden sert geçeceğinin de göstergesi.Uzmanlara göre kış aylarında toplam işsiz sayısının 5 milyonun, genç işsizsayısının ise 2 milyonun üzerine çıkması muhtemel.

İş arıyor ama bulamıyor

Temmuz ayı itibariyle 4 milyon 596 bin kişi iş arıyor ancakbulamıyor. Buna karşılık işsizlik sorununun uzaması işsizliğin yıkıcıetkilerini de beraberinde getiriyor. TÜİK'e göre 1 milyon 67 bin kişi 1 yıldanuzun süredir iş arıyor. Üstelik bu tutar içinde kadınların sayısı daha fazla.Uzun süreli işsizlerin 520 bini erkeklerden oluşurken 547 bini kadınlardanoluşuyor.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR