Siirtli öğrenciler lösemiye dikkat çekti

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te Abdülhamid Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri,lösemi hastalığı ve lösemili çocuklar için farkındalık oluşturmak amacıylaokulda maske takarak Türk Bayraklı 'LÖSEV' yazısı görseli oluşturdu.

Okul yönetimi tarafından '2-8 Kasım Lösemili ÇocuklarHaftası' çerçevesinde düzenlenen etkinliğe Vali Ali Fuat Atik'in eşi FulyaAtik, İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürüGökhan Marakçı ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Sağlam, okul müdürü ŞahabettinOlğaç, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Maske takan öğrenciler, farkındalık oluşturmak amacıyla okulbahçesinde bir araya gelerek, 'Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için' şarkısıeşliğinde 'LÖSEV' yazısı görseli oluşturarak lösemiye karşı dikkat çekti.

Gösterinin ardından okulun konferans salonunda konuşan İlSağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, löseminin çocukluk ve erişkinlik dönemindefazla görülen bir kanser hastalığı olduğunu söyledi.

Lösemi hastalığında erken tanının hayat kurtardığınıbelirten Ömür, şöyle dedi:

'Lösemide erken tanı konulduğunda tedavi şansı çok çokyüksek. Biz bu tür etkinlikleri siz öğrencilere lösemide farkındalık oluşsun,ne olduğunu bilin diye yapıyoruz. Çünkü hepimiz bu hastalığa yakalanabiliriz.Özellikle 2-10 yaş arasında çocuklarda sıkça görülen bir hastalık. Bulgulararasında halsizlik, yorgunluk, gelişme geriliği, diş eti kanamaları, burunkanamaları, vücudumuzun çeşitli noktasal tarzlarda kanama şeklinde ortayaçıkabiliyor. Tanısı çok kolay bir hastalık. Bunları aklınızda kalması bizimiçin çok önemli. Kanserlerden korkmayın, geç kalmaktan korkun. Yakınınızda,çevrenizde bu tür şikayetleri olanları gördüğünüzde derhal en yakın AileSağlığı Merkezine veya doktora yönlendirin. Umarım lösemisiz, kansersiz birdünyayı hep birlikte oluştururuz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürediyorum.'