Siirt'te Binlerce Öğrenci, Spora Teşvik İçin Taramadan Geçiriliyor!

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan 'Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme' projesi Siirt Milli Piyango yurdu çok amaçlı spor salonunda başladı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yeteneklerinde yönlendirilmesi sağlanıyor. Bu sayede hem geleceğin şampiyon sporcuları tespit ediliyor hem de çocukların spor kültürünü geliştirerek sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 3.sınıf öğrencileri yetenek taraması testleri Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve spor uzmanları tarafından yapılmaya başlandı.

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; "Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ülkemizdeki spor altyapısının sistemli ve sağlam temeller üzerinde yükselmesi için çok değerli olduğunu" ifadelerini kullandı..

"Öncelikle Siirt merkez ve merkeze bağlı köylerde ilkokul 3. Sınıfta okuyan 3426 öğrencinin, ardından tüm ilçe ve köylerde ki 3. Sınıf öğrencilerinin taramadan geçeceğini ifade eden KISACIK, bir önceki dönem taramalarında başarılı olan 357 öğrenciyi branşlara yönlendirildiğini ifade etti"

İL MÜDÜRÜ KISACIK “SPOR ALTYAPISI İÇİN ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE”

Siirt Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık; ‘Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ülkemizdeki spor altyapısının sistemli ve sağlam temeller üzerinde yükselmesi için çok değerli olduğunu belirtti. Öncelikle Siirt merkez ve merkeze bağlı köylerde ilkokul 3. Sınıfta okuyan 3426 öğrencinin, ardından tüm ilçe ve köylerde ki 3. Sınıf öğrencilerinin taramadan geçeceğini ifade eden KISACIK, bir önceki dönem taramalarında başarılı olan 357 öğrenciyi branşlara yönlendirildiğini ifade etti.''

İlk aşama taramaların 10 Haziran 2023 tarihine kadar İl Merkezi ve ilçelerde devam edecek.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR