Herkes kontrol etsin! Evim fay hattı üzerinde mi hemen tıklayın sorgulama yapın

Türkiye sabah erken saatlerde deprem paniği ile uyandı. Milyonlar uzmanlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmeye başladı.

TAKİP ET:
Yahya Kara

Herkes kontrol etsin! Evim fay hattı üzerinde mi hemen tıklayın sorgulama yapın - Türkiye sabah erken saatlerde deprem paniği ile uyandı. Milyonlar uzmanlar tarafından yapılan açıklamaları takip etmeye başladı. Türkiye'de milyonlar uzmanlar tarafından gelen açıklamaları ve olası deprem tehlikelerine karşı uyarıları takip etmeye başladı. Prof. Dr. Naci Görür bu süre içerisinde İstanbul'da minimum 7,3 deprem beklediğini ifade ederken gözler ise büyük İstanbul Depremi ve fay hatlarına çevrilmiş durumda.

Türkiye'de şiddetli depremler doğudan batıya kadar ki süreçte hissedilmektedir. Depremlerin artması ile tedirgin olan vatandaşlar bu süre içerisinde evlerin depreme dayanıklı olup olmadığını merak ederken fay hatlarını da araştırıyor. Büyük Marmara Depremi öngörüleri sonrasında panik havası oluşan vatandaşlarda "Evim fay hattı üzerinde mi" sorularına yanıt aramakta.

FAY HARİTASI SORGULAMA EKRANI

Ülke genelinde MTA ve AFAD tarafından listelenen bu fay hatları çok kolay bir şekilde adımları takip etmenizin ardından görüntülenebilmektedir. Fay haritası ile hangi şehir yada ilçelerden fay hattının geçtiğini listeleyen bu iki kurum; bilgileri belirli periyotlarda güncellemektedir. Fay haritası görüntüleme ekranı; internetten kolayca görüntülenebiliyor.

MTA'nın resmi internet sayfalarında yer alan ekranlarda harita üzerinde bulunduğunuz konumlara ulaşabilirsiniz. Ekranların sol köşesinde bulunan "Faylar" sekmesine tıklama yaparak evinizin altında fay hattı ya da fay hattı üzerinde olup olmadığınız hakkında tüm detaylara kolay bir şekilde erişebilirsiniz. FAY HATTI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN EVİMİN ALTINDA FAY HATTI GEÇİYOR MU NASIL ÖĞRENİLİR?

Yukarıda yer verdiğimiz bağlantı metnine tıklayarak fay hattını sorgulayabileceğiniz sayfaya yönlendirileceksiniz.

Çıkan sayfada Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Yerbilimleri Harita Görüntüleyici sayfasına erişeceksiniz. Bu sayfada sizlerin önüne çıkan yasal uyarıyı kabul ederek bir sonraki aşamaya geçmelisiniz.

Gelen sayfada Türkiye haritasının uydu görünümüne erişmiş olacaksınız. Burada sağ üst tarafta yer alan "Konum Ara" butonuna tıklayarak adresinizi girebilirsiniz. Adresinizi girmenizin ardından fay hattı üzerinde olup olmadığınızı öğrenebileceksiniz.

Göründüğü üzere fay hatları harita üzerinde "Siyah" çizgiler ile işaret edilmiş durumda yer alıyor. Ankara gibi birçok İç Anadolu Bölgesi'nde de fay hattı geçmediği görülüyor.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR