'900 hayvan öldü, 32 ev kullanılamaz halde'

TAKİP ET:
Yahya Kara

Van'ın Başkale, Özalp ve Çaldıran ilçelerine bağlı 21 mahallede etkili olan sağanak sele dönüştü. Sel felaketinde yapılan tespitler sonucunda 32 ev kullanılmaz hale gelirken, şu ana kadar da 900 hayvan öldü.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve beraberindeki Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AKP Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile ilgili kurum amirleriyle bölgede incelemelerde bulundu. 

İçişleri Bakan Yardımcısı İnce, beraberindekilerle Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi incelemelerinin ardından helikopterle Van Ferit Melen Havalimanına gelerek koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı İnce, Van'da meydana gelen sel felaketinden dolayı insanların mağduriyetini tespit ettiklerini belirtti. 

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü
Siirt'te, Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin Önlenmesine Yönelik Eğitim Verildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR