Aile Destek Ödemesi'ne İki Sosyal Yardım Parası Eklendi! Bu Ay Üç Farklı Yerden Para Yatacak!

Ekim ayının gelişiyle birlikte gözler sosyal yardım paralarına çevrildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay dar gelirli vatandaşlara verilmeye devam edilen aile destek ödemesi Ekim ayında da yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla uzatılan Aile Destek Programı ile dar gelirli vatandaşlara çeşitli maddi destekler sağlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda ek olarak verilen 2 ödeme de vatandaşa can suyu oluyor.

Eylül ayında yapılan aile destek ödemelerinin ardından gözler artık Ekim ayı ödemelerinde. Dar gelirli vatandaşlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen aile destek ödemeleri, bu ay da hesaplara yatıyor olacak. Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılan destek ödemeleriyle birlikte, vatandaşlara ek 2 ödeme daha yapılacak.

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi!

Ekim ayının ilk gününü geride bırakırken, yeni haftada gözler artık aile destek ödemelerine çevrildi. Dar gelirli vatandaşların merakla beklediği ödemenin tarihi araştırılırken, 2 ek ödeme daha yapılacağı netleşti. Böylelikle vatandaşlara Ekim ayında 3 yerden ödeme geleceği öğrenildi.

Ekim Ayı Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Önceki ödemeler hep ayın 15’inde yapıldığından, Ekim ayı ödemelerinde de aynı tarih bekleniyor. 15 Ekim’de yatırılmaya başlanması beklenen ödemelerle ilgili henüz bir takvim açıklanmazken, gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan gelecek açıklamalara çevrildi.

2 Ek Ödeme Daha Var: Çocuk Bileşeni ve Elektrik Tüketim Desteği

Aile Destek Ödemesi'ne İki Sosyal Yardım Parası Eklendi! Bu Ay Üç Farklı Yerden Para Yatacak!

Aile destek ödemesine ek olarak, çocuk bileşeni desteği ve elektrik tüketim desteği de veriliyor olacak. Dar gelirlilerin çocukları için 350-650 TL arasında ödeme yapılırken, elektrik tüketim desteği kapsamında da 112-225 TL arasında destek verilecek. 850-1250 TL arasındaki aile destek ödemesiyle birlikte verilen 2 ek ödeme kapsamında Ekim ayında dar gelirliye toplam 2125 liraya kadar ödeme yapılacak.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN