90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman, kimleri kapsıyor?

Geçici işçiye kadro teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti, şimdi gözler 90 bin taşerona kadroya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kadro çalışmasında sona gelindiğini açıkladı. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi nedeniyle tatile giren Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldığında, gündemdeki ilk konusu taşeron işçiye kadro olacak. Peki, 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman, kimleri kapsıyor? İşte taşerona kadroda son durum 2023…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Yeni yıla Meclis yeni yıla yoğun bir gündemle başlamıştı. EYT yasası ve torba kanun ile birlikte, geçici işçiye kadro konusu TBMM’nin gündeminde yer aldı. Binlerce işçinin beklediği taşerona kadro düzenlemesi, 2023 seçimlerinden dolayı tatile giren Meclis’in açılmasıyla ilk ele alınan konu olacak. Bakan Bilgin, 90 bin taşerona kadroda teknik çalışmalarda sona gelindiğini duyurmuştu. Peki, 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman, kimleri kapsıyor? Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TÜRK-İŞ arasındaki kritik bir görüşme yapılmıştı. İşte, taşerona kadroda son durum 2023…

TAŞERONA KADRODA SON DURUM 2023

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesi ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu açıklamayı yapmıştı:

“Öncelikle bizim hükümetimiz döneminde KİT’lerde yaklaşık 800-900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyetteydi. Oradan kalan 80 bin kişi var, onlarla ilgili çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron işletmeler var. Yani esas işe ait olan bütün hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir. Taşeron geçici bir şey için alınır. Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Bu bakımdan da taşeronun çok münferit alanlarda, esas işte değil geçici işlerde kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. 

Onun dışındakilerin hepsinin taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu işte önce kamudaki, KİT’lerdeki taşeronları planladık. Diğerlerini çalışırken bu dosya önümüzde kaldı. Şimdi meclisin önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz ama önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmamızın büyük bir kısmını tamamladık. Diğerlerini de tamamlayacağız inşallah seçimden sonra. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum. Çözeceğimiz konulardan birisi bu."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başka bir açıklamasında, "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de." ifadelerini kullandı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN