Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla lokanta ve kafelerde satılan yiyecek ve içeceklere ilişkin düzenleme geldi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı lokanta, kafe ve pastane gibi yerlerde satılan yiyecek ve içeceklerden alınacak Katma Değer Vergisi (KDV) oranı için düzenlemeye gitti. KDV Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasını ön gören tebliğ Resmi Gazete'de bugün yayınlanarak yürürlüğe girdi.

KDV ORANLARININ İSTİSMAR EDİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10'a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20'ye Temmuz 2023'te çıkarılmıştı. 

Söz konusu KDV oranlarının bazı işletmelerce istismar edilmesi üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni tebliğ ile buna karşı önlem alındı.Tebliğe göre, lokanta, kafe, pastane gibi işletmeler kendilerinin hazırlayıp sundukları yiyecek ve içecekler ile dışarıdan temin edilerek buralarda sattıkları ürünler için yüzde 10 oranında (alkollü ürünlerde yüzde 20) KDV hesaplayacak.

BAKAN ŞİMŞEK, "SUİSTİMALLERİ ENGELLEME YÖNELİK TEDBİR ALIYORUZ" DEMİŞTİ

Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 16 Nisan'da yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz" demişti.
 

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN