Yüksek ateş şikayetiyle gittiği hastanede entübe edilen Siirtli minik Nazlı iyileşmeyi bekliyor!

Siirt'te, yüksek ateş şikayeti nedeniyle hastaneye götürülen ve daha sonra Sevk edildiği Batman'da etübe edilen Nazlı Çetinkaya (3), iyileşmeyi bekliyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Siirt’te, 2 yıl önce yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, Batman Bölge Hastanesi’ne sevk edilen ve 15 gün boyunca entübe edilen Nazlı Çetinkaya’nın annesi Evin Çetinkaya (35), yetkililere seslenerek, kızının sağlığına kavuşması için yardım istedi.

Kızının aniden rahatsızlandığını ve ardından entübe edildiğini belirten Anne Evin Çetinkaya,”Kızım nazlı 2 sene önce basit bir ateşle Siirt Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Orada acilen yoğun bakıma kaldırıldı. Bir gece kaldık, sabahın 6’sında doktor nefes alamıyor diye Batman’a sevk etti bizi. Batman’a vardığımız gibi hemen entübe edildi. 15 Gün boyunca yoğun bakımda entübe edildi. Hastalığının nedeni bilinmiyor.” Dedi.

Kızlarının hastalığının teşhisi için Batman ve Diyarbakır’da aylarca tedavi gördüğünü söyleyen Çetinkaya, “Kızım için 2 ay Batman, 2 ay da Diyarbakır’a giderek tedavi gördük. En son İstanbul’a gittik. Tesadüfen acil serviste karşılaştığımız bir doktor kendisi aldı ve Trakeostomi açtı, onun yanında 15 gün kaldı. Yer sıkıntısından dolayı İstanbul’da kalamadık, oradan Ankara ya gittik. Orada bir doktor bulduk 4 kere kapalı ameliyat 1 sefer de açık ameliyat yaptılar. Bize söyledikleri, entübeye bağlı daralma. Soluk borusunda daralma meydana gelmiş. Ses telleriyle nefes borusu arasında daralma vardı. Onu lazer ve balon tedavisi ile indiremedikleri için açık ameliyat yapıldı. Kaburgalarından kıkırdak alındı, boğazına takıldı. 2 ay sonra gelin deyip bizi eve gönderdiler.” Dedi. 

Ankara’da yapılan ameliyattan sonra kızlarının ağız ve burun yoluyla solunum alamadığını belirten Çetinkaya, “Meğerse açık ameliyat yönetimiyle taktıkları parça içeriye doğru çökmüş. Çocuk eskiden iğne ucu kadar nefes alıyordu şuan kesinlikle alamıyor. Boğazındaki cihaz yanlışlıkla çıktığı gibi kızım morarıyor ve bayılıyor.” Diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorun emekliliğe ayrılmasından sonra farklı bir doktorun ameliyat için 170 bin TL para istediğini ifade eden Çetinkaya, “Doktorumuz emekli oldu. O ilgileniyordu, ondan sonra doktor bulamıyoruz.  Bir, iki doktor bulduk ama ücretleri çok fazla. Eşim şoför ve dört çocuğumuz var.  Kiradayız ben buradan Ankara’ya gidebilmek için defalarca borç alarak gittim.  Borç altındayız. Allah rızası için gören, duyan biri olur, buradan yetkililere de sesleniyorum Türkiye gibi bir yerde doktor sıkıntısı olmaması lazımdı ki o kadar iyi doktorlarımız var. Şuan çok çaresiziz. En son bir doktor bulduk oda 170 bin lira istiyor. Ona randevu almakta imkansız ne yapacağız bilemiyoruz.” Yorumunda bulundu.

Hiçbir doktorun hastalığa teşhis koyamadığını söyleyen Çetinkaya, “Hiçbir doktor karşıma geçip de demedi senin kızının hastalığı budur. Diyemediler, tüm tahliller temiz diyorlardı. Sadece basit bir ateşten oldu. Doktorun en son söylediği şey umudunu kes, evine git hayatını kaybettiği zaman seni ararım. Bana böyle söylendi. Doktora, korona deyin, lösemi deyin ama bana bir şey söyleyin dedim.  Çocuğumun burun akıntısı dahi yoktu. Birden ateşlenme ve sonra entübe oldu. Batman’daki doktorumuz defalarca test yaptı ama korona adına hiç bir şey çıkmıyordu. Sadece bu ciğerler çalışmıyordu.” İfadelerini kullandı.

Kızının rahat nefes alıp verebilmesi için yeni bir ameliyat olması gerektiğini belirten Çetinkaya konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Şuan yapılması gereken o kıkırdak içeri çöktüğü için tekrar açık ameliyat yönetimiyle boğazı açılarak o kıkırdak kaldırılacak. Yani bu soluk borusuna açılan deliğin kapatılması, doktorun dediğine göre cihazın çıkarılması ile kendiliğinden kapanacak. Ama o soluk borunun açık olması gerekiyor ki bu cihazı çıkartalım.  Ağızdan burundan şuan hiçbir şekilde nefes alamıyor. Daha önce çok az bir şekilde alıyordu. Ama bu cihaz şimdi çıktığı gibi birden bayılıyor. Çünkü soluk borusuna giden açık yer kalmıyor. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN