YKS'ye Giren Siirtli Genç: Sınava, Sınavın Heyecanını Ve Stresini Sevdiğim İçin Giriyorum

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Siirt'te de 2023-YKS'nin ilk oturumu başladı. Sınava giren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ramazan Mamiş, 'Sınava, sınavın heyecanını ve stresini sevdiğim için giriyorum.' Dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

2023-YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. Sınavda toplam 120 soru olacak ve adaylara 165 dakika süre verilecek.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 3’üncü sınıf olduğunu belirten Mamiş, bu sınava 4 veya 5’inci kez girdiğini ve her saferinde aynı heyecanı yaşadığını belirterek, “Sınava, sınavın heyecanını ve stresini sevdiğim için giriyorum. Bu benim sınava dört veya beşinci girişim.  Ama bu sınavın öyle bir özelliği var ki her girdiğin zaman ayrı bir heyecan yaşıyorsun. Ben kazandım rahatım ama o sınav esnasında o soruları çözerken yine stres yaşıyorsun ve bu stres yüzünden ben her seferinden tekrardan sınava girmek istiyorum. Allah arkadaşlarımızın yardımcısı olsun.” Dedi.

YKS'ye Giren Siirtli Genç: Sınava, Sınavın Heyecanını Ve Stresini Sevdiğim İçin Giriyorum

Sınavın zorluğunun olmadığını dile getiren Mamiş, “Kuzenlerini kardeşlerimde sınava giriyor, onlarla bir yarış içinde olmak için giriyorum, onlar benimle bir çekişme içinde olsunlar ki hırslansınlar onun içinde giriyorum. Yani heyecan yapmasınlar stres yapmasınlar. Sınavın zorluğu yok sadece sınavın heyecanını ve stresini yenersen kazanırsın.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN