MERAL DANIŞ BEŞTAŞ! - Ahmet Arıtürk

MERAL DANIŞ BEŞTAŞ!


Türkiye Büyük Millet Meclisinde Siirt Milletvekili olarak görev yapması dolayısıyla HDP’li Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın konuşmalarını mümkün mertebe ve fırsat buldukça izlerim.

Fikri-zikri kendisine ait olsun ama iyi bir hatip olduğunu da söylemekte bir sakınca görmüyorum. İyiye, (iyi), kötüye (kötü) demek gibi bir huyum vardır. Zaten iyi bir hatip olmazsa, Partisinin grup sözcülüğü kendisine verilmezdi. Aslen Mardinli olan Meral Danış Beştaş Siirt’ten önce Adana Milletvekili olarak meclise girmişti. 3 dönem üst üste milletvekili olarak görev yapmaktadır.

2021 yılı bütçe görüşmelerinde de en çok söz alan ve konuşan bir isim olarak Meral Danış Beştaş karşımıza çıkmaktadır. Meclis konuşmaları sırasında AKP sözcüsünün TERÖRİST CENAZELERİNE GİDEN MİLLETVEKİLLERİ konusunu gündeme getirmesi üzerine Beştaş’ın, kürsüde terörist cenazelerine gitmeye devam edeceklerini söylediğine ilişkin haberler çıktı. Bu konuşmayı dinleyen bir vatandaş olarak Beştaş’ın doğrudan (TERÖRİSTLERİN CENAZELERİNE GİTMEĞE DEVAM EDECEĞİZ) gibi bir cümle kurmadığını, ancak (KİM OLURSA OLSUN, BİZ BÜTÜN CENAZE EVLERİNE GİDER, TAZİYEDE BULUNURUZ. BEN ADANA MİLLETVEKİLİ İKEN ŞEHİT OLAN ASKERLERİN EVLERİNE DE TAZİYE İÇİN GİTTİM) şeklinde özetlenebilecek bir konuşması oldu.

Konuşmasında AKP iktidarında ülkenin yarıdan fazlasının terörist ilan edildiğini iddia eden Beştaş, öldükten sonra ölenin hükmünün kalktığına inandıklarının altını çizerek, suçların şahsiliği konusuna vurgu yaptı. Suçun şahsiliğini öne süren Beştaş açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Siz, sizin iktidarınızda cenazeyle, definle, mezarla uğraşan bir parti olma ünvanını aldınız. Bu nedenle Türkiye'nin yüzde 50'sinden fazlasını terörist ilan ederek ve bu cenazeye gidenleri suçlu addederek, kendi suçunuzu örtemezsiniz.

Biz bütün cenazelere gidiyoruz. Bütün cenazelere gideriz ve ailelerin acısının yanında oluruz. Onlar evlatlarını kaybetmişse o anne ve babanın suçu yoktur. Bir suç varsa ölenin kimlğinde, suç ve cezalar şahsidir. Sizi hukuken düşünmeye davet ediyorum. İnsancıl hukukla düşünmeye davet ediyorum. Bir ülkenin yarısını ötekileştirerek suçlu göstererek hiç kimse amacına ulaşamaz. Sizi aklı selime davet ediyorum."

AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ise terörist cenazeleriyle ilgili ortaya konuşulan sözlerin HDP tarafından cevaplanmasına, "Yarası olan gocunur." sözleriyle karşılık verdi.

Evet, Meral Danış Beştaş’ın ölenlerin taziyelerine gitmek kararlılığı aslında hukuki anlamda bir suç değildir. Bir terörist, bir katil öldükten veya öldürüldükten sonra, artık defteri kapanmıştır. Savunması alınmadan suçlanması yargısız infazdır.

Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın cenaze evlerine gitmekteki kararlılığına ben de şahidim. İkizim merhum Mehmet Metin Arıtürk’ün vefatı sırasında bizzat Gazeteye gelerek, taziyede bulunmuştur. Vallahi de, billahi de, PKK terör örgütü aleyhinde en çok yayın yapan yerel gazetelerin başında SİİRT GAZETESİ gelmektedir. Buna arşivlerimiz şahittir. Bilmem, anlatabildim mi!

YAZIYI PAYLAŞ!