KUMPASLAR, DEVAM MI EDİYOR! - Ahmet Arıtürk

KUMPASLAR, DEVAM MI EDİYOR!


103 Emekli Amiral olayında kumpas kokusu olduğu iddiaları var. Söylentiler odur ki, 103 emekli amiral açıklamalarını 5 Nisan 2021 Pazartesi günü sabahı uygun bir saatte yapmayı kararlaştırdıkları halde, bildiri bir şekilde başkalarının ellerine geçmiş ve 4 Nisan günü bir internet sitesinde ALGI OLUŞYTURMAK AMACIYLA GECE VAKTİ YAYINLANMIŞTIR. Orijinal metinde bildirinin başında (YÜCE TÜRK MİLLETİNE) diye bir hitap şekli de yoktur.

Bildiriyi aceleye getirerek gece yarısından sonra yayınlatan kişi de 'Ergenekon kumpasçısı Zihni Çakır', adındaki bir sabıkalı! 103 emekli amiralin Pazartesi günü yapacağı 'Montrö ve Boğazlar' açıklamasını ACUL(!) DAVRANIP Cumartesi günü gecesi basına sızdıran Avaztürk Genel Yayın tipobet Yönetmeni Zihni Çakır Ergenekon kumpasından kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. FETÖ’nün kumpas döneminde bir numaralı tetikçilerden birisi olarak biliniyor.
103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 103 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 6 günden beri gözaltında.


Yaş durumları nedeniyle emekli amirallerden Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrılmışlardı.

Sekiz emekli amiralin İstanbul'da, ikisi ise Ankara'da gözaltına alındığı, İstanbul’daki emekli askerlerin Ankara’ya götürüldü. Amirallerin ilk önce Perşembe gününe kadar gözaltında kalacağı açıklanmışken, gözaltı süreleri 4 gün daha uzatıldı. Fetö kumpaslarıyla yıllarca cezaevlerinde tutuklu kalmış Emekli Amirallerin gözaltı sürelerinin 12 güne kadar uzatılabileceği söyleniyor.

(Merd-i Kıpti şecaat arzederken sirkatin söylermiş) deyişinde olduğu gibi Avaztürk Genel Yayın Yönetmeni Zihni Çakır da bomba gibi bir itirafta bulunarak "Amirallerinizin imza teklifini reddeden vatanseverler o metni bana 23:10 gibi ulaştırdı. Ve metni 23:27'de AVAZTÜRK'e ben yükledim. Saat 23:40 civarı da haberi aktif edip 23:51'de sosyal medyadan paylaştım" demekte.

Bu açıklamalarının ardından ifadeye çağrıldığını açıklayan Çakır "Muhtıracı amiraller soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘nın talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne davet edildim, oraya gidiyorum dostlar…" şeklinde twetter atımıştı.

Ergenekon kumpasında aktif rol oynayan Çakır'ın emekli amirallerin açıklaması sonrası yeniden ortaya çıkması kafaları karıştırdı. Çakır'ın 'kumpaslarla' özdeşleştiği tekrar hatırlandı.
Ayndıklık gazetesinde 28 Aralık 2016'da Hikmet Çiçek, 'kumpasçı Çakır'ı şöyle anlatıyordu:
“Türkiye onun adını ilk defa Ergenekon tertibi sırasında duydu. Şimdi Sincan T Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’e 25 Şubat 2008 günü verdiği “tanık” ifadesinde Ergenekon’un “Bir numarası”nı şöyle açıklıyordu: “1,65 boylarında, açık tenli, yeşil gözlü, 60-65 yaşlarında, sarı saçlı, göçmen tipli, saçları seyrek, sert mizaçlı, bıyıksız, sakalsız, nizami her gün traş olan, biz kendisine komutanım diye hitap ediyorduk… Muzaffer Tekin’e benziyordu ancak Muzaffer Tekin’den daha zayıf yapılıydı.”

Aynı kişi, Ergenekon davasının 17 Temmuz 2012 günlü duruşmasında “kamu tanığı” olarak dinlenmiş, sözde sanıkların sorularına yanıt veremeyerek saçmalayıp durmuştu. Çok yakından tanıdığı “bir numara”nın adını bile bilmiyor, şöyle diyordu: “Birlikte çalıştığımız dönemlerde özellikle Türkeli gazetesinde bir takım ideolojik fikir alışverişlerinde bulunuyorduk. Taner Ünal’ın da o dönem Türkiye’de bir derin yapılanmaya ihtiyaç duyulduğunu, bu yapılanmanın var olduğunu ama yeniden organize edilmesi gerektiğini anlattığını duyardık.”

Ergenekon tertibinde en akıl dışı iddiaları o yazdı. Kumpaslar döneminde Türkiye’nin maruz kaldığı psikolojik savaş sürecinde önemli rol alan, FETÖ’nün gözde “gazetecilerinden” biri oldu.
Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’na Kıbrıs’ta yapılan suikast teşebbüsünü “Ergenekon’un sol kanadı”nın yaptığını, Hurşit Tolon’un MHP’ye genel başkan olmak istediğini yazacak kadar “uçuk”tu.
Dolandırıcılık suçundan 1998, 2001 ve 2006 yıllarında Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nce gözaltına alındı. 1999’da açılan bir davadan aldığı ceza 2001 yılında kesinleşti. Ama 24 Mayıs 2008’e kadar nedense yakalanamadı. 25 Mayıs 2008’de tutuklandı. Ankara, Sincan Kapalı cezaevinde kaldı. “Ergenekon’un Çöküşü 1-2” adlı kitaplarında, kumpasa daha Ergenekon adı konulmadan “Ergenekon” diye yazacak, “Kod Adı Darbe” kitabında ise daha ortada iddianame yokken, Ümraniye’de bulunduğu iddia edilen el bombalarının fotoğraflarını koyacak kadar “acar” bir gazeteciydi. Şamil Tayyar’ın hemşerisi ve arkadaşıydı. Zihni Çakır böyle biriydi.

Çakır şimdi “avazturk” adlı bir haber sitesini yönetiyor. Elbette artık FETÖ’nün tetikçiliğini yapmıyor, “Ergenekon’u çökerten adam” günleri geride kaldı.
13 Ekim 2016 günlü “Medyanın Hallerinde” de “Behzat Ç”nin başına gelenler!” başlıklı haberimizde, terörle mücadelede, özellikle IŞİD ve FETÖ ile mücadelede en önde gelen kişilerden bir emniyet amirinin, Atatürkçü, vatansever bir polisin haksız yere görevinden alınmasından söz etmiştik.

Evet, 103 emekli amiral olayından da pis bir KUMPAS KOKUSU GELİYOR. FETÖ BİTTİ, KUMPASLAR DEVAM MI EDİYOR DERSİNİZ!!!

TAŞLAMALAR
GELİVERDİ RAMAZAN
ŞAŞIRMIŞIZ, KALMIŞIZ
NE TERAVİH, NE SOHBET
KORONA’YA DALMIŞIZ

BU KORONA GERÇEKTEN
BÜYÜK BİR BELA, BIKTIK
RAMAZAN HÜRMETİNE
ALLAH’IM GİDER ARTIK

BU MASKELİ YAŞAMDAN
BIKTIK-USANDIK RABBİM
KUDRET- AZAMETİNE
HEPTEN İNANDIK RABBİM

KRORONA’NIN ŞERRİNDEN
SANA SIĞINIYORUZ
HAYIR DA, ŞER DE SENDEN
BUNA İNANIYORUZ

YAZIYI PAYLAŞ!