(KATAR KATAR OLMUŞ GELEN DOLARLAR) - Ahmet Arıtürk

(KATAR KATAR OLMUŞ GELEN DOLARLAR)


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyareti, bana büyük halk ozanı Karacaoğlun’ın bir türküsünün

ilk iki dörtlüğünü anımsattı. İşte, türkünün ilk iki dörtlüğü:

Katar katar olmuş gelen turnalar
Şu halime şu gönlüme bak benim
Şahin pençe vurdu tüyüm ağarttı
Kanadıma bir ok vurdu berk benim

Zihnimde bu ilk dörtlüğü kurgulayarak ve Karacaoğlan’ın aziz ruhundan af dileyerek değiştirdim. Sayın Cumhurbaşkanımızın KATAR ZİYARETİYLE TEVİL ETTİM. İşte tevil ettiğim DÖRTLÜK:

Katar-katar olsun gelsin dolarlar
Ne haldeyim şu halime bak benim
Döviz pençe vurdu, dolar dağıttı
Halim per’şan etti enflasyon benim

Ziyaret sırasında bir yabancı muhabir Dış İşleri Bakanına Mevlüt Çavuşoğlu’na (KATAR’A PARA İSTEMEYE Mİ GELDİNİZ) demişti ya! Herhalde o cümleden esinlendim…

(GELİYOR, GELMEKTE OLAN)

Son günlerde en çok dillendirilen deyimlerden biri de CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarında tekrarladığı (GELİYOR GELMEKTE OLAN) deyimidir.

2022 yılı bütçesi üzerinde konuşma yaparken, AKP ve MHP sıralarından (Cumhurbaşkanlığına aday olsana) denilerek kendisine laf atılan Kılıçdaroğlu, bu tepkilere karşı da aynı cümleyi kullandı. (GELİYOR, GELMEKTE OLAN!)
İşin doğrusu, gizemli bir deyim. Bu gizemli deyimi, doğrusu çözümleyemedik. Kim geliyor, nasıl geliyor, niçin geliyor…

KEŞKE, HESAPLARIN SAHİPLERİ AÇIKLANABİLSE

Vadeli hesapları olanların yüzde 63’ünün, bankalara döviz cinsinden para yatırdıkları açıklandı. Yani, Türk Lirasına itimat kalmamış gibi.

Ama, emin olunuz ki, bankalarda döviz üzerinden vadeli hesapları olanların kimler oldukları açıklanabilseydi, en az yüzde doksanının AKP’liler oldukları ortaya çıkacaktı.

Hem zaten AKP’liler dışında kimselerde para yok ki…

AS-KER’İ ÜCRET!!!

1 Aralık 2021 günü ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 7 Aralık 2021’de Türk_İş’in ev sahipliğinde yapacak.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil edecek.

Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Komisyon bu hafta iki toplantı yapacak. Taraflar üçüncü toplantı için 9 Aralık’ta TİSK’te buluşacak. Yasa gereği asgari ücretin Aralık ayı içinde belirlenmesi gerekiyor. Taraflar bu yıl ay sonuna kalmadan anlaşmaya varmayı planladıklarını duyurmuştu.

ASGARİ ÜCRET denilince zihnimize bir deyim dank etti. Herkes de biliyor ki, ASGARİ ÜCRETLİLER, en zor şartlar altında, en ağır işlerde çalıştırılanlardır. Başlıktaki (AS-KER’İ ÜCRET) deyimini, Siirtçe lisanımızdan ürettik. Bütün asgari ücretlilerden özür dileyerek tercümesini yapıyorum. (EŞEK ÜCRETİ!)

YASAK GETİRİLSİN

Bilindiği gibi, bazı yayınların çocuklar tarafından izlenmeleri istenmez. Ancak, 18 yaşını doldurmuş olanların izlemeleri önerilir.

Meclis bütçe görüşmelerini izleyen bir vatandaş rica ederek şu spotu yazmamı istedi:
(Meclisteki naklen görüşmelerin, 18 yaşından küçükler tarafından izlenmeleri sakıncalıdır.)

TAŞLAMALAR
DÖVİZ,-ALTIN BAŞINI
ALMIŞ YÜKSELMEKTEDİR
ENFLASYON DEĞİLSE
ARTIŞIN ADI NEDİR

GERÇEK ENFLASYON,
DÖVİZ VE ALTIN FİYATIDIR
DİĞER RAKAMLAR SAHTE
MUTFAKLAR İSPATIDIR

BU SON BİR AY İÇİNDE
DÖVİZ, ALTIN FİYATI
HESAP EDERSEN ŞAYET
YÜZDE ELLİBEŞ ARTTI

KİŞİ BAŞINA ONBİN DOLAR
DÜŞÜYORMUŞ YA
EY EMEKLİ, EY MEMUR
ZIKKIMIN KÖKÜ SANA!

YAZIYI PAYLAŞ!