IRKÇILIK TAASSUBU! - Ahmet Arıtürk

IRKÇILIK TAASSUBU!


Kur’an-ı Kerim’in Hucurât suresinin 13. Ayetinde CENAB-I ALLAH (Celle celelühü) insanlara mealen şöyle seslenir:
“Ey insanlar! Muhakkak ki Biz, sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi (soyunuzu, babalarınızı) tanıyasınız. Muhakkak ki Allah’ın indinde en çok kerim olanınız (ikram olunanınız, en şerefli olanınız), (ırk ya da soy olarak değil) en çok takva sahibi olanınızdır. Muhakkak ki Allah, en iyi bilen ve haberdar olandır.”

Peygamber Efendimiz Hazret-i MUHAMMED de (O’na, al ve ashabına salat ve selam olsun) bir hâdis-i şeriflerinde mealen şöyle buyururlar:

“Arabın Arap olmayana, beyazın siyaha, takva ‘Allah'tan korkma’ dışında hiç bir üstünlüğü yoktur.
İnsanlar, tarağın dişleri gibi eşittirler:

Ey insanlar! Rabbiniz birdir.
Babanız da birdir; hepiniz Hazret-i Adem Peygamber'in çocuklarısınız.
Hazret-i Adem ise, topraktandır.
Allah katında en kıymetliniz, takvası en çok olanınızdır.
Arabın Arap olmayana bir üstünlüğü yoktur.
Üstünlük, ancak takva iledir.

İnsanların kendi aralarında filan dinli, filan dinsiz gibi ölçüde bulunması asla kabu olmayan bir davranıştır.”
Yine bir başka hâdis-i şerifin mealini sunalım:
“Sizin en hayırlınız, insanlara en faydalı olanınızdır.”

Görüldüğü gibi hem Kur’an-ı Kerim’de, hem hadis-i şeriflerde IRKÇILIK TAASSUBU kesinlikle yasaklanmıştır,
Bu arada, bir başka gerçeği vurgulamakta da yarar vardır. Kaç yaşında olduğu bile bilinmeyen Dünyamızda, zaman-zaman meydana gelen TUFANLAR ve benzeri afetler sonucu göçler yaşanmış, insanlar, yaşadıkları topraklardan çok uzaklara giderek yerleşmek zorunda kalmışlar. Başka topluluklara karışıp kaynaşmışlar, kimlik değiştirmişler.
İnsanların, diğer insanlar nezdinde de, Allah ve Peygamber nezdinde de en hayırlı olanları, hangi dilden, dinden, ırktan olurlarsa olsunlar, insanlığa en yararlı hizmet edenlerdir. Bunu bilerek IRKÇILIK TAASSUBUNDAN KENDİMİZİ KURTARALIM.

BİR TESPİT!

Türkiye’nin Doğu ve Güneyldoğu Anadolu Bölgelerinin KÜRT yoğunluklu olduklarını söylüyor ve kabul ediyoruz ya! Peki, bu bölgelerde yaşayan ve (KÜRTÜM) diyen herkes gerçekten Kürt mü! Aynı soruyu, TÜRK veya ARAP olduklarını söyleyenler için de sorabiliriz.

Yeni bir gelişme olduğu için aktarayım. Bilindiği gibi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu “KÜRDİSTAN” konusunda yaşanan diyaloğla ilgili düşüncelerini açıklarken “Ben de Kürt’üm ve Zazayım” demişti!
İşte, bu yanlış bir ifadedir. Gerçekte Ensarioğlu Kürt, değil, Arap kökenli olmalıdır. Soyadının (ENSARİOĞULU) olması bu görüşümü teyit etmektedir. ENSARİLER, İslamiyetin yayılışında Mekke’den hicret ederek, göçeden MUHACİRİNLERE kucak açan MEDİNELİLERDİR. Elbette, bu şerefli bir olaydır. Ama ne olmuş, zaman içinde Medine’den gelerek bölgemize yerleşmişler ve asimile olarak kendilerini KÜRT diye tanımlamaya başlamışlar. Yanlış anlaşılmasın, biz burada Araplar, Kürtlerden; ya da Kürtler, Araplardan üstündür şeklinde bir yorumda bulunmuyoruz. Bize göre, bütün ırklar eşittir.

Yaşanmış bir örnek verdikten sonra tespitlere devam edelim. Bölgemizde KÜRTÇE konuşan ve bu sebeple kendilerini KÜRT olarak tanıtan birçok ailelerin SEYYİD, ŞERİF, ÖMERİ, HALİDİ, HAMZEVİ, ABBASİ ve benzeri unvanlarının olduğu gerçeğini kim inkâr edebilir.

Peki, (SEYYİD) kime denilir. Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in (O’na, al ve ashabına salat ve selam olsun) torunlarından Hazret-i Hüseyin’in soyundan gelenlerin unvanlarıdır. (ŞERİF) ise yine Peygamber Efendimizin torunlarından Hazret-i Hasan’ın soyundan gelenler için kullanılan unvandır.

Aynı şekilde ÖMERİLER, Hazret-i Ömer’in; HALİDİLER, Hazret-i Halid Bin Velid’in, HAMZEVİLER, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in Amcası Hazret-i Hamza’nın; ABBASİLER, Hazret-i Abbas’ın soyundan gelmektedirler. Bunlar da genelde Kürtçe konuşurlar, ama unvanlarından belli olan odur ki, köken itibarıyla Arap’tırlar.
Büyük bir ihtimalle, Arabistan’dan, bölgelerimize göç etmelerinin sebebi, halkı irşat yanında, Emevi zulmunden kaçışın etkisi büyüktür.

Aynı tespitleri (TÜRK), (ARAP) veya başka soydan olduklarını iddia edenler için de yapabiliriz. Sözün özü, ayırımcılığı bir yana bırakarak, Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları kimliğimizle birbirimizi kucaklayalım, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım, bozulmasına müsaade etmeyelim.

TAŞLAMA
IRKÇILIK TAASSUBU
DİL, DİN, RENK AYIRIMI
OLMAMALI ELBETTE
BIRAKALIM BUNLARI

ASIL İNSAN OLMAKTIR
GERÇEK ANLAMDA İNSAN
VİCDANLI GAVUR YEĞDİR
VİCDANSIZ DİNDARLARDAN

İNSANLARA FAYDALI
OLAN KİŞİLER İNAN
NAZARIMDA YEĞ BENİM
VURGUNCU DİNDARLARDAN

EDİSON, CEHENNEMLİK
BEŞLİ ÇETE CENNETLİK
HAYRET EDERİM BUNA
NE DEMELİ (YOK ARTIK)

YAZIYI PAYLAŞ!