HAZRET-İ ALLAH BİZİ AÇILIKLA SINIYOR! - Ahmet Arıtürk

HAZRET-İ ALLAH BİZİ AÇILIKLA SINIYOR!


Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'nda Bakara Suresi 155'inci ayetini okuduktan sonra:

-Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran'ı Kerim'de "Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele" buyurmaktadır.” Demiş.
Öyle anlaşılıyor ki, Sayın Erdoğan Türkiy’de yaşanan ekonomik durumu ve milletin çektiği açlığı YÜCE ALLAH’IN BİR SINAMASI olarak yorumlayan bir mesaj vermek istemiştir.

Ayet-i kerimeyi inkâr ne haddimize. Elbette öyle bir ayet_i kerime vardır. Ancak, yine YÜCE RABBİMİZİN, ulul emr hükmünde olan kişilerin adil olmaları konusundaki ikazlarını da anımsatmakta yarar var.
Kimi vatandaşlara 3-5 yüksek maaş verip, kimilerini işsiz ve aç bırakmaya, kimini rantlarla milyarder yapmaya YÜCE ALLAH’IN RIZASI VAR MI!!!

İŞSİZ ÜNİVERSİTE MEZUNLARI!

AKP’nin en çok övündüğü konulardan biri iktidarları döneminde üniversite sayısının katlanarak artmasıdır. 2002’de, Türkiye’deki üniversite sayısı 76’ydı. Bugün ise üniversite sayısı 200’ü aşmış durumda. Sayısının katlanarak artması iyi de, hem devlete, hem ailelerine ağır masraflar yükleten bunca mezunlarını işsiz bırakacaksanız, üniversiteler kurmanın ne anlamı var. Önemli olan, üniversite kurmak kadar, mezunlarına iş imkânı sağlamak değil mi. Bir üniversite mezunu, ailesine ve ülkeye kaça maloluyor, biliyor musunuz. Türkiye’de 12 milyona yakın işsiz var ve bunların 4 milyonuna yakını üniversite mezunu gençlerden oluşmaktadır. Türkiye’de 15-29 yaş grubu gençlerin yüzde 30’dan fazlası işsiz ve bunların da yüzde 50’si üniversite mezunu gençlerden oluşmaktadır.
İşsiz sayısına bir de asgari ücretin altında çalışanları dahil edin. Asgari ücretin altında çalıştırılanlarla işsizler arasında pek bir fark yok. Hatta, asgari ücret altında maaş alan emeklileri de bu kategoriye dahil edebilirsiniz. Çünkü asgari ücretlilerle, emekliler de YARI AÇ, YARI TOKTUR!

Ama bu durumdan kendimize illa bir teselli payı arıyorsak, İŞSİZLİKTE AVRUPA BİRİNCİSİ OLDUĞUMUZU RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİZ! Birinci olabilmek, az-buz iş değildir. Göğsümüzü gere-gere Avrupa birincisi olduğumuzu söyleyebileceğimiz bir durumumuz var. BİRİNCİ OLALIM DA, VARSIN İŞSİZLİK AÇISINDAN OLSUN!
Avrupa Birliği, bizi boşuna yapısına dahil etmiyor. Birliğe dahil ülkelerde serbest dolaşım hakkı elde edersek, milyonlarca gencimiz iş bulmak umuduyla Avrupa’ya gidecektir. Avrupa Birliği ülkelerinde, yaşlı bir nüfus var. Bizim nüfusumuz gençlerden oluşuyor. Avrupa Birliği ülkeleri kapıları açtı mı, artık ayıklasınlar pirincin taşını!
Siyasi partilerin muhalefet kanadında olanların en çok işlemesi gereken konu işsizlikken, konuya yeterince ilgi gösterdikleri kanaatinde değiliz. Hele de ailelerine ve ülke ekonomisine çok pahalıya malolan üniversite mezunu işsizler…

EKONOMİK DURUM VE İNTİHARLAR!!!

Türkiye’de işler tıkırında! Ekonomi derseniz, saat gibi çalışıyor! Ülkede her kim ki (KRİZ VAR) diyorsa, halt ediyor ve de Vatan hainidir! Emeklinin, işçinin, memurun bir eli yağda, bir eli balda! Böyle bolluk, böyle bereket hiçbir zaman için yaşanmadı! Eğitimde çağ atladık, sağlıkta Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerini bile ikiye üçü katladık! Havalimanları, yollar köprüler, gökdelenler, uçan saraylar, şehir hastaneleri, çağ atladığımızın göstergeleri değilse, nedirler!
Medyada felaket tellallığı yapan haberler var. İş bulamadıkları, kredi kartı borçlarını ödeyemedikleri, yıllardır üniversitelerden mezun oldukları halde atanamadıkları için intihar edenler varmış! Yalın, külliyen yalan! Millet, ekonomik sıkıntı içindeyse 2-3 milyon TL değerindeki villaları, lüks arabaları kim alıyor, kim kullanıyor! Benzin kuyruklarındaki arabaların sayılarına bakın. Para olmazsa, bunca araba olur mu!
Bir yeyin de, BİN ŞÜKREDİN, EY NANKÖR
MİLLET!

MERHAMET DUYGUSU

Sabahın erken saatinde kalkmış, Hazret-i Fakurullah (Güres) Caddesinden, Gazeteye gidiyordum. Saat 07:00 gibiydi ve hava sisliydi. Önümden, tek_tük küçük yaşta öğrenciler geçiyordu. Bu küçük yaşlarda, sabahın köründe okula giden çocuklara biraz da acıyarak bakıyordum. Tatlı ve derin uykularından kaldırılarak okula göndermek için annaleri kim bilir ne kadar uğraşmışlardı.

Ben bu düşüncedeyken, önümde yürümekte olan 7-8 yaşlarında bir kız çocuğuna gözlerim takıldı. Etrafında kimsecikler yoktu. Benden de habersiz bir şekilde yürürken, bir de baktım ki, bir kedi, çocuğun etrafında dolandı. Çocuk, kediyi görünce durdu. Büyük bir ihtimalle Annesi tarafından hazırlanarak beslenme çantasına konulan yiyecekten çıkararak kedinin önüne attı. Kedi, atılan her neyse anında kaptı.

İnanır mısınız, küçük bir kız çocuğunun hiç kimsenin olmadığı ve benim varlığımdan da habersiz olduğu o sisli ortamda çantasından çıkarıp kedinin önüne yiyecek bir şeyler atması, milyonlarca lira teberrüde bulunan zenginlerin yaptıklarından çok daha anlamlı ve içtendi. Küçük bir kız çocuğunun, bir sokak kedisine duyduğu merhamet, beni hayli duygulandırdı. Kendimi tutmazsam, yanına giderek sarıp, kucaklayacaktım.

İçten ve samimi bir şekilde (ALLAH’IN SONSUZ MERHAMETİ HEP ÜZERİNDE OLSUN KÜÇÜK KIZ) diye dua ettim.

TAŞLAMALAR

“İŞSİZLİK SANAL” DERLER
İNANALIM MI BUNA
BU DURUMDA SANALDIR
AÇLIK VE YOKSULLUK DA

ON MİLYON İŞSİZ VARKEN
BUNA DA “SANAL” DİYORSA
“PES YANİ” DEMEK GEREK
GETİRİLEN YORUMA

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK
GERÇEĞİN TA KENDİSİ
AMA MÜNEZZEH BUNDAN
KENDİSİ VE ÇEVRESİ

FERYATLARINA KULAK
TIKAMAYIN İŞSİZİN
KEŞKE SANAL OLSAYDI
MAKAMLARINIZ SİZİN

GÜNDEMİ UNUTTURMAK
BUNLARIN GAYELERİ
İŞSİZLİK VE SEFALET
HAD SAFHADA BİLMELİ

MİLLET FERYAT EDERKEN
İŞSİZLİKTEN, AÇLIKTAN
DOLAR MİLYARDERLERİ
ARTMAKTA DİĞER YANDAN

ORTA SINIF SİLİNDİ
ÇOK ZENGİN, ÇOK FAKİR VAR
ORTA DİREK ÇÖKMÜŞTÜR
YIĞIN-YIĞIN ENKAZLAR

UMURUNDA MI İŞÇİ
ÖLSE BİLE AÇLIKTAN
YÜREKLER DAĞLANIYOR
İŞSİZİN FERYADINDAN

BEKLEYELİM BAKALIM
NE GÖSTERECEK DEVRAN
KÜFÜR DEVAM ETSE DE
ZULÜMLER SÜRMEZ İNAN

EKONOMİK DARBOĞAZ,
SIKAR BOĞAZIMIZI
YARI AÇ VE YARI TOK,
KALMAYA MİLLET RAZI

İCRAYA VERİLENLER,
HACİZLER VE İFLASLAR
İŞTE GERÇEK GÜNDEM BU,
BUNLARI KONUŞSUNLAR

SUNİ GÜNDEMLER İLE
OYALARLAR MİLLETİ
BUNLAR DEĞİL GEÇİMDİR
BİL MİLLETİN GÜNDEMİ

YAZIYI PAYLAŞ!