EMEKLİLERE VE MEMURLARA ENFLASYON KADAR ZAM VERMEDİLER! - Ahmet Arıtürk

EMEKLİLERE VE MEMURLARA ENFLASYON KADAR ZAM VERMEDİLER!


3 Ocak 2022 günü emeklilerin ve memurların kulakları kirişteydi. Cumhurbaşkanı zam oranını bizzat açıklayacağına göre, okkalı bir zam alacaklarını ümit ediyorlardı. Ama, beklentileri boşuna çıktı. TÜİK’İN artık hiç kimsenin inanmadığı enflasyon oranı bile yüzde 36.08 iken, emeklilere ve memurlara verilen zam oranı yüzde 30.5 olarak açıklandı. Yani, TÜİK’İN açıkladığı enflasyon oranınn 6 puan altında. Oysa tarafsız bilim adamlarından oluşan ENAG, ENFLASYON ORANINI YÜZDE 82.81 olarak açıklamıştı. Yani, TÜİK’İN açıkladığı enflasyon oranının 2 katından bile fazla.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise sözün tam anlamıyla hüsrana uğradılar. En düşük SSK ve Bağ-Kur emeklisinin 2.500 TL’nin altında maaş almayacağı açıklandı. Oysa, asgari ücret 4.253 TL. Yani, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 50’den çoğu ASGARİ ÜCRETİN YARISINA TALİM EDECEKLER. Gel de geçin bakalım! Açlık ücretinin neredeyse yarısı!
Hani memurları, işçileri, emeklileri enflasyona ezdirmeyecektiniz. Sizin emrinizle veri hazırlayan TÜİK bile enflasyon oranını yüzde 36.08 olarak açıklamışken, emeklilerin ve memurların maaşlarına yapa-yapa yüzde 30.5 zam yaptınız ve bunu da büyük bir gururla açıkladınız.

Maaş zamları açıklanmadan önce doğalgaza, elektriğe ve daha nelere nelere yüzde yüzün üzerinde zam geldi. Bu zamlar, bile-bile 2021 yılı enflasyonunun dışında bırakıldı. Zamlar 31 Aralık’ta açıklansaydı, 2021 yılı enflasyonuna dahil edilecekti. 1 Ocak’ta açıklanınca, 2022’ye kaldı. Ama millet artık bu oyunları yutmuyor. Hani, çekilen sıkıntılar ortak olsaydı, kimsenin söz söylemeğe hakkı kalmazdı. (Ülkenin durumu bu) denilerek sineye çekilirdi. Ancak, bir yanda 3-5 yerden maaş alanlar ve aylık gelirleri 250-300 bin TL arasında olan yandaşlar, Türkiye’nin varlıklarına sülük gibi yapışan BEŞLİ ÇETELER ve benzerleri, diğer taraftan aylık 2.500 TL’ye talim edecek milyonlarca emekli. Tabii, bu 2.500 TL’yi bulamayan milyonylarca işsizin de bulunduğunu unutmayalım.

Bir de, (EKENOMİK BAĞIMSIZLIK SAVAŞI) veriyoruz diye, millete gaz veriyorlar. ALLAH-MUHAMMED diyerek halkı DİN ÜZERİNDEN ALDATIYORLAR. Hazret-i Ömer (Allah ondan razı olsun) sağ olsa da günümüz Türkiyesine gelse ve olanları görse, bizi yönetenlere ne derdi acaba…

Muhalefet partilerine çok iş düşüyor!

ATATÜRK VE EMEKLİLER

Türkiye Cumhuriyetinin Banisi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emeklilerle ilgili çok dikkat çekici söylemleri vardır.

ATATÜRK DİYOR Kİ: ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kuvveti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.’

Günümüz yöneticileri maalesef emeklileri adeta ASALAKLAR hükmünde görmektedirler. Bir ara akl-ı evvel bir MALİYE BAKANI emekliler için (EN İYİ EMEKLİ, EMEKLİ OLDUĞU YIL İÇİNDE ÖLEN VE ARKASINDA MAAŞINI ALACAK DUL VEYA YETİM BIRAKMAYANDIR) buyurmuştu. Ama, emeklilere bunu reva görenler, unutmasınlar ki bir gün kendileri de emekli olacaklardır. Biz onların ölmelerini değil, uzun yaşamalarını ve günümüz emeklileri gibi sürünmelerini dileriz. Tabii, kendilerini garantiye alacak gizli hesapları yoksa…

TAŞLAMALAR

EMEKLİLER YAŞADI
ALTI KİLO DOMATES
PARASI ZAM ALDILAR
PES DOĞRUSU, PES Mİ, PES!

EMEKLİYE ZAM GELDİ
NİCE HARCASA BİTMEZ!
VERDİKLERİ ZAM İLE
İKİ KİLO ET GELMEZ

EMEKLİNİN İYİSİ
EN ERKEN ÖLENİDİR
ÖLÜNCE ARKASINDA
VARİS OLMAYANIDIR

BİZDE EMEKLİLERİ
SÜRÜNDÜRMEK ADETTİR
AYRICALIKLI OLAN
SEÇİLMİŞ CENABETTİR

GERÇEKTEN BU ÜLKEDE
EMEKLİLER MAĞDURDUR
EMEKLİNİN EN ERKEN
ÖLENLERİ MAKBULDUR

“ÖLME EŞEĞİM ÖLME
BİR GÜN BAHAR GELECEK”
ÇAYIR ÇİMEN AÇACAK
TOPRAK YEŞİLLENECEK

EMEKLİLER BOŞ YERE
HAYÂL KURMUŞLAR BELLİ
MEMURA EMEKLİYE
VERMEDİ, VERMEZ ELİ

BU ÜLKENİN KAHRINI
YÜKÜNÜ ÇEKEN KİMDİR
BENİM ÇİLEKEŞ İŞÇİM
BAĞ-KUR’LU EMEKLİM’DİR

BAŞKA BAHARA KALDI
KURDUĞUMUZ HAYÂLLER
BU MAAŞLA SÜRÜNMEK
OLUR İŞİMİZ BEYLER

BU ÜLKEDE EMEKLİ
GERÇEKTEN DE ÇOK MAĞDUR
TEK İSTİSNASI BUNUN
VEKİLİN DURUMUDUR

YAZIYI PAYLAŞ!