BUNLAR, VATAN HAİNİ!!! - Ahmet Arıtürk

BUNLAR, VATAN HAİNİ!!!


Zaman zaman dünyanın muhtelif ülkelerinin liderlerine, siyasetçilerine, iş adamlarına ve ünlü kişilere ait vergi cenneti olarak nitelendirilen ülkelerin bankalarında yüklü miktarda paralarının bulunduğu medyaya yansımaktadır. Hatta, bu gizli hesaplarla ilgil belgelerin bir şekilde sızdırıldığı da iddai edilmektedir. Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun (ICIJ) 12 milyona yakın dosyadaki verilere dayanarak dünya liderlerine, siyasetçilere ve ünlülere ait gizli finansal bilgileri kamuoyuyla paylaşması dünya genelindeki vergi cennetlerini bir kere daha gündeme getirmiş bulunmakta.

Pandora Papers (Pandora Belgeleri) adı verilen dosyada, aralarında Ürdün Kralı II. Abdullah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ailesi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi birçok dünya lideri ve ünlünün vergi cennetlerinde bulunan hesaplarına ilişkin bilgiler aktarılmakta.
Belgelerde ayrıca Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya ve başka ülkelerden 130 milyarderin hesaplarına ilişkin ayrıntılara da yer verildiği belirtilmekte.

Bu bir gerçektir ki, namusuyla kazanıp servet edinenlerin gizli hesaplar açmalarını gerektirecek bir durum yoktur. Gizli hesap açmış olanlar ise, şaibeli işleri olanlar, vurgunculardır ve İslami deyimle servetlerini HARAM YOLLARDAN edihmiş olanlardır.

Gizli hesaplar açtıranların tamamına yakınının yasal olmayan yollardan edindikleri kara paralarını gizlemek ve fırsat bulduklarında aklamak yanında, vergiden kaçırmak isteyenler olduklarına şüphe yoktur. Öyle iddia ediliyor ki, vergi cennetlerinde gizli hesapları olanlar arasında Türk siyasetçiler ve iş adamları da vardır.

Gizli hesapların açıldığı ülkeler arasında Cayman Adaları ilk sırada yer alırken, ABD, İsviçre, Hong Kong, Singapur, Lüksemburg, Japonya, Hollanda, Britanya Virjin Adaları ve Birleşik Arap Emirlikleri başı çekmektedirler.
Vergi cennetlerinde gizli hesapları olanların siyasi güçlerini kullanarak zaman-zaman çıkardıkları vergi aflarıyla ve ülkeye getirilecek dövizlerin mahiyetinin araştırılmayacağına dair yasal teminatlar veridirmek suretiyle, gizli servetlerini ve kara paralarını akladıkları da iddialar arasındadır.

Gizli hesaplardaki müşteri sayısı itibariyle Türkiye, 3 bin 105 müşteri ile listelenen 34 ülke arasında 9’ncu sıradadır. Türkiye, açılan gizli hesaplardaki para miktarına göre yapılan sıralamada ise 3.5 milyar dolar ile 23’ncüdür.
Türkiye’den müşterilerin açtığı hesaplar içerisinde en yüksek tutar 263.7 milyon dolarlık bir hesapta olduğu belirtilmektedir.

Gerçekten de Türkiye’den para kaçırarak vergi cenneti ülkelerdeki bankalarda açtıkları gizli hesaplara yatıran iş adamları, siyasetçiler ve ünlüler var mı bilemiyoruz ama, varsa, onlar için namusuz, şerefsiz, haysiyetsiz deyimlerini kullanmanın bile yeterli olmayacağını, bu sıfatlar yanında (VATAN HAİNLERİ) tanımlamasını yapmamız gerektiğini belirterek, yazımızo noktalayalım…

TAŞLAMA

ÜLKENİN PARASINI
KAÇIRANLAR VAR İSE
VATAN HAİNLERİDİR
MALUM OLSUN HERKESE

VURGUNLARDAN, TALANDAN
OLMAZSA BU PARALAR
YABANCI ÜLKELERE
NEDEN KAÇIRIYORLAR

BU ÜLKEDEN ÇALARAK
PARASINI DIŞ ÜLKEYE
GÖTÜRENLER NAMUSUZ
KİMSELERDİR BU BÖYLE

VARSA HARAMİLERDİR
PARALARI YÜRÜTEN
NE DEMEYE KAÇIRSIN
HELAL PARA KAZANAN

YAZIYI PAYLAŞ!