BUNLAR, İYİ GÜNLERİMİZ!!! - Ahmet Arıtürk

BUNLAR, İYİ GÜNLERİMİZ!!!


Kış mevsimine girilmek üzereyken ve haliyle doğalgaz, elektrik tüketimi artacakken, zam haberleri de peş-peşe gelmeğe başladı. Hani birilerinin söylediği gibi, biz de aynı cümleyi kullanarak vatandaşlarımıza söyleyelim. (BUNLAR DAHA İYİ GÜNLERİNİZ!) Görün daha ne zamlar gelecek!!!

Dolar, başını almış giderken (Bu satırların yazıldığında 9.3 TL) zam yağmurunun başlaması kaçınılmazdır. Unutmayalım ki, ekonomimiz ithalata dayalı. Doların fiyatı yükseldikçe, zamların dozunun da ylükselmesi kaçınılmaz olacaktır.

Tabii, insan düşünemeden edemiyor. Acaba, doların yükselmesinin, kayıp 128 milyar dolarla bir ilgisi var mı. Hani, Merkez Bankasından ucuz fiyatla dolarları satın alanlar, fiyatının yükselmesini tetikleyerek ellerindeki dolarları piyasaya sürmeyi düşünüyor olabilirler mi!

İlkokuldayken, alfebemizde (Uçtu uçtu kim uçtu) tekerlemesi vardı. (Kuş uçtu, arı uçtu) derdik. Uçmayacak bir örnek verirsek, tökezlerdik. Şimdi bu tekerlemeyi sorarsak, alacağımız cevaplardan biri de herhalde (DOLAR UÇTU) olacaktır. Ev kiraları, yakacak, gıda ve giyim fiyatları da uçuşa geçmiş durumda. Fiyat artışları, kış mevsimi yaklaştıkça kendisini daha iyi hissettirecek. 2022’nin Ocak ve Şubat aylarında zirveye çıkacaktır.

Evet, bunlar iyi günlerimiz. Bakın, daha neler olacak, neler…

OSMAN KAVALA OLAYI!
ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda’nın Ankara büyükelçileri, Avrupa İnsan Hakları Mankemesinin kararına uyularak 4 yıldan beri tutuklu olan İş İnsanı Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını istemişlerdi.

Dış İşleri Bakanlığı bu talebin, “yargı bağımsızlığına aykırı” olduğunu belirterek, açıklamada bulunanları Bakanlığa davet ederek dikkatlerini çekti.

Türk Yargısı gerçekten bağımsız! Siz yargıya güvenin yüzde 20’ler düzeyide gösterildiğine bakmayın. Endeksler yalan söylüyor.

Türkiye’nin insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devleti olduğundan kimselerin şüphesi mi var!

BAŞKANLIK ANKETLERİ

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili anketler devam ediyor. (KİMİ CUMHURBAŞKANI GÖRMEK İSTERSİNİZ) sorusunun yönetildiği anketlerin sonuçlarına göre en yüksek oranı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ikinciliği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, üçüncülüğü ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener almaktadır. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 4. Sıraya düşmüş görünüyor.
Doğrusunu isterseniz, ben kendim, bu ilk dört ismin de cumhurbaşkanı olmalarını istemem. Cumhurbaşkanı tarafsız olacaksa, tarafsız bir aday en idealidir. Partili cumhurbaşkanından bu ülkeye hayır gelmez…

CUMHURBAŞKANI MAAŞI!

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni yılda alacağı maaş 100 bin TL olacakmış. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'ye sunulan bütçe teklifinin Erdoğan hakkındaki ayrıntısını paylaştı. Teklif kabul edilirse, 2021 bütçesinde 88 bin TL olan Cumhurbaşkanlığı maaşı 100 bin TL olacak. Yani asgari ücretin 30 katına yakın!

ANEKDOT

Hazret-i Ömer devlet başkanı seçildiğinde, Hazret-i Ebû Bekir'e tâyin edilen maaş kadar ücret almaya başladı. Bu şekilde devam ederken, bir defâsında sıkıntıya düştü. Muhâcirlerden bir grup, toplanıp bu mevzuyu görüştüler. Zübeyr bin Avvam, Hazret-i Ömer'e söylesek de maaşını biraz artırsak, buyurdu. Hazret-i Ali, ümid ederiz ki kabûl eder deyip, haydi gidelim buyurunca kalktılar. Hazret-i Osman; "Hazret-i Ömer'in hak ve adâlette ne kadar sert olduğunu biliyorsunuz. Bu isteğimizi kendisini kırmayacağı birisine söyletelim. Kızı Hafsa'ya (r.anhâ) gidip, bu meseleyi anlatalım. Bizim ismimizi vermeden, arzumuzu ona bildirsin" buyurdu. Kabûl ettiler ve doğru hazret-i Hafsa'nın yanına gittiler. Ona durumu anlattılar ve bunu kabûl etmeden hazret-i Ömer'e kimsenin ismini söylememesini de tenbih ettiler. Sonra da dışarı çıktılar.

Bunun üzerine Hafsa (r.anhâ), Hazret-i Ömer'in yanına gitti. Durumu anlattı. Hazret-i Ömer celâllenip, "Kimdi onlar?" diye suâl etti. Hazret-i Hafsa, "Fikrini öğrenmeden kim olduklarını söylemem" dedi.Hazret-i Ömer; "Eğer kim olduklarını bilseydim, iyice döverdim. Ama, duâ etsinler ki, arada sen varsın. Peki Hafsa, Allah aşkına söyle, Resûlullah efendimiz senin evinde kalırken giydiği en kıymetli elbise neydi?" Hafsa (r.anhâ); "İki tane renkli elbisesi vardı.Elçileri onlarla karşılar, Cumâ hutbelerini onlarla okurdu" dedi. Hazret-i Ömer; "Peki yediği en iyi yemek neydi?" diye sorunca, kızı;"Bizim yediğimiz ekmek, arpa ekmeğiydi. O sıcakken, yağ kabının altına koyardık. Ekmek yumuşar ve yağlanırdı. Onu yerdik ve güzel bulduğumuz için başkalarına da ikrâm ederdik" diye cevap verdi. Hazret-i Ömer tekrar; "Senin yanında kaldığı zamanlarda kullandığı en geniş, rahat yaygı neydi?" diye sordu. Hazret-iHafsa; "Kaba kumaştan yapılma bir örtümüz vardı. Yazın dörde katlar ve altımıza yayardık. Kış gelince de yarısını altımıza yayar, yarısını da üstümüze örterdik" diye cevap verince, halîfe; "Yâ Hafsa! Benim tarafımdan onlara söyle. Resûlullah efendimiz kendine yetecek miktarı tespit eder, fazlasını ihtiyaç sahiplerine verir ve kalanla iktifâ ederdi. Vallahi ben de kendime yetecek kadarını tesbit ettim. Artanı ihtiyaç sâhiplerine vereceğim ve bununla iktifâ edeceğim. Resûlullah efendimiz (sav), Hazret-i Ebû Bekir (r.a) ve ben bir yol takip eden üç kişi gibiyiz. Onlardan ilki nasîbini aldı ve yolun sonuna vardı. Diğeri de aynı yolu takip etti ve O'na kavuştu.

Sonra üçüncüsü yola koyuldu. Eğer o da öncekilerin gittikleri yolu takip eder, onlar gibi yaşarsa, onlara kavuşur ve onlarla beraber olur. Eğer, öncekilerin gittikleri yoldan başka bir yol takip ederse, onlarla buluşamaz" buyurdu."

TAŞLAMA

CUMHURBAŞKANI ELBET
TAM TARAFSIZ OLMALI
BÜTÜN VATANDAŞLARI
EŞİT KUCAKLAMALI

MİLLETE (ZİLLET) DEMEK
ELBET YAKIŞIK ALMAZ
TARAFSIZ OLAN BAŞKAN
AZARLAMAZ, KALB KIRMAZ

ASGARİ ÜCRETLİNİN
OTUZ KATI MAAŞLA
ÖMER’İN ADALETİ
GETİRİLEMZ ASLA

MEMUR, İŞÇİ, EMEKLİ
NE ALIYOR ONA BAK
ONU DA BULAMAYAN
İŞSİZ OLANI BIRAK

YAZIYI PAYLAŞ!