BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BEŞ BÜYÜKLER)DEN, TÜRKİYE (BEŞLİ ÇETE)DEN ÇEKİYOR! - Ahmet Arıtürk

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (BEŞ BÜYÜKLER)DEN, TÜRKİYE (BEŞLİ ÇETE)DEN ÇEKİYOR!



Birleşmiş Milletler Teşkilatı 24 Ekim 1945’te aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 51 ülkenin katılımları ve imzalarıyla kurulmuştur. Barışın korunması, dünya nimetlerinden insanların eşitçe ve hakça yararlanmaları, afetlere karşı tedbirler alınması, din ve vicdan özgürlüğü konularda etkili olmak gibi ulvi görevleri olan bu teşkilât, elbette önemlidir.

Ancak, bu teşkilatın da pişmiş aşa su katacak cinseten çok önemli bir kusuru bulunmaktadıHani, bir anekdot vardır. Zengin iş adamının, şoförüne kızını vermeyi teklif ederken, (Yalnız kızmın ufak bir kusuru var. Birazcık hamile) dediği gibi, Birleşmiş Milletler teşkilatı da (BEŞ BÜYÜKLER) olarak tanımlanan devletlere HAMİLE gibi!

ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa, Birleşmiş Milletleri hamile bırakan ülkeler konumunda. Hesaplarına gelmeyen kararları VETO etmek hakkına sahipler. Yani, Birleşmiş Milletler teşkilatına üye ülkeler, aralarında BEŞ BÜYÜKLERDEN dördünün de yer aldığı bir kararı oy birliğiyle alırsa, BEŞ BÜYÜKLERDEN BİR TEKİNİN VETOSU, KARARI KADÜK BIRAKIR. Gerçekten de oldukça düşündürücü bir durum değil mi! Gerçek budur ve (Dünya beşten büyüktür) söylemleri, boşhavanda su dövmektir.

Birleşmiş Milletler, BEŞ BÜYÜKLER sorunuyla her an karşı karşıya kalabildiği gibi, bizim ülkede de her bir b.oka maydanoz olabilen bir (BEŞLİ ÇETE) vardır.

Anlayacağınız, Birleşmiş Milletler BEŞ BÜYÜKLERDEN NE ÇEKİYORSA, Türkiye de BEŞLİ ÇETEDEN FAZLASIYLA ÇEKMEKTEDİR!

İSLAMİYET, BİR HIRKA BİR LOKMA DİNİ DEĞİLDİR!

Zenginler ve zenginlerin sözcüsü durumunda olan bazı sözde din adamları neredeyse İslamiyeti (BİR HIRKA, BİR LOKMA DİNİ) olarak yorumlamaktadırlar. Açlığı bile bir nimet olarak anlatan, Peygamber Efendimiz Hazret-i MUHAMMED’İN (O’na, al ve ashabına salat ve selam olsun) açlık sebebiyle midesine taş bastığını söyleyerek adeta fakirliği kutsayan bu sözde din adamlarının sözlerine sakın ola aldanmayınız. İslam dini, mensuplarının bir hırka bir lokma ile yetinmelerini değil, azimle çalışarak, servet, saman sahibi olmalarını ister. Nitekim, yine Peygamber Efendimizin, zengin olmayı dileyenlere, dua etmelerini istemiş ve bazı dualar öğretmiştir. Haşa (fakir kal, ahretin için daha iyi) dememiştir.

Nitekim Kur’an-ı Kerim’de zengin olmayı dilemek konununda ayet vardır:

*Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.

*Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.

*Allah'ın o kent halkından, Resulüne verdiği ganimetler, Allah'a, Resul'e, ona akrabalığı bulunanlara, yetimlere, yoksullara, yolcuya aittir. Ta ki içinizden yalnız zenginler arasında dolaşan bir şey olmasın. Peygamber size ne verdiyse onu alın. Size neyi yasakladıysa ondan sakının ve Allah'tan korkun. Çünkü Allah'ın azabı şiddetlidir.

*Seni yoksul bulup zengin etmedi mi?

MEVSİMLİK İŞÇİLER!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönem Merkez Bankası Başkanlarını MEVSİMLİK İŞÇİLERE benzetmiş. Hani, mevsimlik işçiler, geçici olarak işe alınırlar ya! Son yıllarda Merkez Bankası Başkanlığına atananların durumları da böyle!

Oysa, geçmişte Merkez Bankası Başkanlık görevini on yıl ve daha çok sürdürenler olmuştur. Merkez Bankasının son üç yılda üç başkan değiştiğini görünce Sayın Akşener’e hak vermemek mümkün mü!

KARA PARA AKLIYORMUŞUZ!

Uluslararası Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye’yi kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadele konusunda ‘yeterince çaba göstermeyen’ ülkelerin bulunduğu ‘gri liste’ye almış. Gri liste de Arnavutluk, Fas, Suriye, Güney Sudan ve Yemen gibi ülkeler var. Türkiye’yi üçüncü sınıf dünya ülkeleri sağında gösteren bu kararı şiddetle kınıyoruz. Ekonomimizin şahlanmasını çekmeyenlerin tezgahı bu!
Hem, kara para aklamak için para lazım. Bizde para yok ki aklayalım!!!

10 ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLERİ BAVULLARINI HAZIRLIYORLAR!

İş insanı Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasını isteyerek, Türk yargısına müdahale hadsizliğinde bulunan 10 ülkenin büyükelçilerinin bu söylemlerine büyük tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:
“Bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi lüksümüz olamaz” buyurmuş.

Erdoğan’ın bu sözlerini (İSTENMEYEN ADAMLAR) olarak ilan edilecekleri şeklinde yorumlyan büyükelçilerin bavullarını hazırlamakla meşgul oldukları söyleniyor.

TAŞLAMA

BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİN
(BEŞ BÜYÜKLER)İ VARDIR
BİZ DE DE (BEŞLİ ÇETE)
KULVAR, AYNI KULVARDIR

ON BÜYÜKELÇİ BAVUL
TOPLAMAKLA MEŞGULLER
İSTENMEYEN ADAMLAR
İLAN EDİLECEKLER

DOLAR ON LİRA OLDU
NE OLACAK HALİMİZ
TEK KİŞİYE BAĞLANMIŞ
BİZİM İSTİKBALİMİZ

EKONOMİ UÇACAK
DENİLMİŞTİ DOĞRUDUR
MEĞER OLACAK OLAN
DOLARIN UÇMASIDIR

YAZIYI PAYLAŞ!