BİR CUMHURİYET KADINI, MERAL AKŞENER… - Ahmet Arıtürk

BİR CUMHURİYET KADINI, MERAL AKŞENER…


İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener 28 Ekim Perşembe günü Siirt’te bekleniyor. Akşener’in Şehrimizi ziyareti, güzel bir tevafuk olarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının arifesinde gerçekleşecek. Bir Cumhuriyet Kadını olan Akşener, gerçekte Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN eseridir. Sadece Sayın Akşener değil, Devlet kademelerinde görev yapan bütün kadınlarımız, bulundukları makamları, mevkileri Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e borçludurlar. Avrupa ülkelerinin çoğunda kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmemişken, Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasını sağlamış, kafes arkasından, meclise taşınmasının bile yolunu açmıştı. Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme haklarını tanımasaydı, belki bugün hedefinde Başbakanlık olan bir Meral Akşener olmayacaktı. Sayın Meral Akşeher’e Başbakan olmak istek ve ilhamını veren, ATATÜRK’TEN aldığı güçtür.

Türk milleti ve özellikle Türk kadını, ATATÜRK’E çok şey borçludur. Bugün TBMM’nde milletvekili olarak görev yapan, Bakanlık makamlarında yer alan, bürokrasinin her kademesinde erkeklerle yarışan, hatta, erkekleri aşan kadınlarımız, bu mevkilerini ve makamlarını Mustafa Kemal ATATÜRK’E borçludurlar.

MAALESEF, BU ÜLKEDE HALA TALİBAN ZİHNİYETİNDE OLAN VE KADINLARI KAFES ARKASINA GÖMMEK İSTEYEN BİR ZİHNİYET VAR. Ancak, Cumhuriyet Kadınları olarak, Türk kadınları böyle bir durumun gerçekleşmesine asla müsaade etmeyeceklerdir.

Sayın Akşener, kendisine sorulan bir soru üzerine Cumhurbaşkanı değil, Başbakan olmak istediğini söylemişti. Doğrusunu isterseniz, bir Cumhuriyet kadını olan Sayın Akşener’e, Başbakanlık makamı gayetle de yakışır. Başbakanlık görevini hakkıyla ve en iyi şekilde gerçekleştireceğine de bir şüphemiz yoktur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle lağvedilen Başbakanlık Makamının geri dönmesi için MİLLET İTTİAKI tarafından yürütülen çabalar takdire şâyandır. Dileriz ki, ilk genel seçimde parlamenter sistemin tam anlamıyla geri dönüşü ve yeniden Başbakanlık Makamının ihdasıyla, ilk Başbakan da Sayın Meral Akşener olur.
Siirt’imize, bir dahaki gelişinde BAŞBAKAN olarak karşılamak dileklerimizle, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral AKŞENER’E Şehrimize hoş geldiniz, şeref verdiniz diyoruz…

AKP Mİ DEĞİŞTİ, AKP’Lİ MİLLETVEKİLLERİ Mİ!

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26 Ekim 2021 tarihli oturumunda iki Cumhurbaşkanlığı teskeresi kabul edildi. Teskerelerden biri Suriye ve Irak, diğeri Lübnan ile ilgiliydi. AKP ve MHP’nin teskerelere kabul oyu verecekleri belliydi de, doğrusunu isterseniz, İYİ Parti’nin kabul oyu vermesi beklenmiyordu. Öyle anlaşılıyor ki, İYİ Parti hala kendisini MHP’nin güdümünden kurtarabilmiş değil. Oysa, İYİ Partinin aşırı milliyetçi uçta değil, merkez sağda olmasının zamanı çoktan gelmiş ve geçmektedir. Özellikle Irak ve Suriyeile ilgili tezkerede gerçekten dikkat çeken ifadeler var. Hadi, diyelim ki “Türk Silahlı Kuvvetlerinin yabancı ülkelere gönderilmesi” konusunu anladık da, “Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulundurulması” ne anlama geliyor.

Hatırlanacağı üzere 2003’te ABD askerlerinin Türkye’ye konuşlandırılmasıyla ilgili teklif TBMM’nden geçmemişti. Ret oyu verenler arasında AKP’li milletvekilleri vardı.

Şimdi ne değişti de, AKP’liler böyle bir teskereyi geçirmek ihtiyacını hissettiler, dersiniz! Değişen AKP mi, AKP’li milletvekilleri mi…

TAŞLAMA

MERAL AKŞENER HANIM
GERÇEKTEN BİR ASENA
MİLLETİMİZ ADINA
BİNLER TAKDİR VE SENA

YÜRÜ BACIM YOLUNDAN
TAVİZ VERME SAKIN HA
KIRILACAKTIR ELBET
KALKAN EL VARSA SANA

NAMUSLU, ŞEREFLİSİN,
KORKUN YOK HİÇ KİMSEDEN
BİN ERKEĞE BEDELSİN
GERÇEK ASENA’SIN SEN

SAĞDA BÜYÜK BOŞLUK VAR
AKŞENER DOLDURACAK
ERKEK GİBİ KADINDIR
DİŞİ ASENA BU BAK

YAZIYI PAYLAŞ!