Ahmet Arıtürk Yazdı: “YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZLERİNİZİ, ALTINLARINIZI ÇIKARIN”!!! - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: “YASTIK ALTINDAKİ DÖVİZLERİNİZİ, ALTINLARINIZI ÇIKARIN”!!!



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin 7. Büyük Olağan Kongresinde vatadaşlara “elinizdeki dövizleri ve altınları bozdurun” çağrısını yineledi. Bu çağrı, bize hiç de yabancı gelmedi. Son yıllarda, bu nakaratı defalarca duyduk! Sayın Erdoğan bundan önce de böyle çağrılarda bulunmuş ve vatandaşların YASTIK ALTINDAKİ DOLARLARINI, ALTINLARINI BOZDURMALARI TAVSİYESİNDE BULUNMUŞTU.

Yastık altında dövizleri, altınları bulunan vatandaşlar var mı, yok mu bilemeyiz ama, KEFEN PARASI niyetine az bir birikimi olanlar bulunabilir. Liramızın sürekli değer kaybetmesi karşısında, KEFEN PARASI NİYETİNE YASTIK ALTINA DÖVİZ VEYA ALTIN KOYANLAR DA OLMUŞ OLABİLİR! Ama, bunlardan bir şey çıkmaz. BÜTÜNÜNÜ TOPLARSANIZ, BİR TEK YANDAŞIN DIŞ ÜLKELERE KAÇIRDIĞI TUTARI BULAMAZ. Ülkemizden, gizli yollarla dış ülkelere ve özellikle VERGİ CENNETİ olarak tanımlananlarına para kaçıran namusuzlar varsa, öncelikle onların bir şekilde kaçırdıkları paraları ülkeye geri getirilmelerinin çareleri araştırılmalıdır. KEFEN PARASINDAN, NE KÖY OLUR, NE KASABA!!!

Samimi olarak söylüyorum. Dövizim, altınım olsa, katiyetle bozdurmam! Hatta, alabilirsem (mesela) elimdeki son kuruşu dahi döviz ve altın olarak değerlendiririm, yastığın altına koyar, üstüne de üç düğüm atarım. Çünkü, liranın nasıl eridiği gerçeği gözler önündedir. Çok uzak yıllara değil, 3 yıl öncesine gidelim. 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla 1 Cumhuriyet altını 1.060 TL idi. Bugün 2.900 TL. Yani, 2,5 kat artmış. 1 ABD doları 3.70 TL idi. Şimdi, 7.93 TL. olmuş. Dolar da, Türk Lirası karşısında yaklaşık 2,5 kat değer kazanmış! Türk Lirasının dolar ve altın karşısında daha da eriyeceği gidişattan belli. Ben, KEFEN PARAMI, ne diye kaptırayım! Hem, vatandaşların KEFEN PARASI birikimlerinden ne çıkar! (BEŞLİ ÇETE) ve benzerlerinin dış ülkelerde dövizleri varsa, onlar getirsinler ki gerçekten de ekonominin rayına girmesinin yardımcı olsunlar. BİRİLERİNİN VERGİ CENNETLERİ ÜLKELERDE MİLYARLARCA DOLARLARI OLDUĞUNDAN BAHSEDİLİYOR. ONLAR GETİRSELER YA!!!

Ekonomistler, Türk Lirasına güvenin uzun bir süre sağlanamayacağını, döviz ve altın fiyatlarında dalgalanmaların devam edeceğini vurguluyorlar. Yani, bu tozda, bu dumanda KEFEN PARASINI BOZDURACAK ENAYİLER ÇIKAR MI, PEK TAHMİN ETMİYORUZ!

ANEKDOT

İşsiz, güçsüz, kumarbaz çocuk, annesini sıkıştırarak:
-Paraya ihtiyacım var. Para bulup, kumar borcumu ödemezsem, alacaklılar beni döver, dövmekle de kalmaz, hatta şişler! diye yakınmış.
Zavallı kadının aldığı sadece bir DUL MAAŞI VARMIŞ. Onu da, yine oğlunun geçimi için harcıyormuş. Ama, “Ölürsem, cenazem yerde kalmasın” düşüncesiyle oğlundan habersiz birkaç Cumhuriyet altını biriktirmiş ve sandığının dibine koymuş ki, çocuğu onları da alıp KEFENSİZ BIRAKMASIN!
Ancak, oğlunun yakarışına ve hele-hele (Alacaklılar beni şişler) demesine dayanamayan kadıncağız, çıkarıp KEFEN PARASI için biriktirdiği 2-3 Cumhuriyet altınını da veriken söylenmiş:

-Oğlum, bunları da al. KEFEN PARAM için biriktirmiştim. Ne yapayım!
Haylaz ve hayırsız çocuk pişkinlikle cevap vermiş:

-Anne, HİÇ MERAK ETME! artık fakirleri BELEDİYE DEFNEDİYOR!

TAŞLAMALAR

YASTIK ALTINDA OLAN
DÖVİZLER VE ALTINLAR
ORTAYA ÇIKARILSIN
BİZLERE LAZIM ONLAR

KEFEN PARASI DİYE
VARSA BİRİKTİRENLER
CENAZEDEN SORUMLU
BÜTÜN BELEDİYELER

SÖKÜLÜN DÖVİZLERİ,
SÖKÜLÜN ALTINLARI
VERİN EKONOMİDE
KULLANALIM ONLARI

BEŞLİ ÇETENİN VARSA
NECİSTİR PARALARI
GETİRMESİNLER SAKIN
İSTEMEYİZ ONLARI

YAZIYI PAYLAŞ!