Ahmet Arıtürk Yazdı: SEÇİMLE GELENLER, SEÇİMLE GİTMEYİ BİLMEZLERSE! - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: SEÇİMLE GELENLER, SEÇİMLE GİTMEYİ BİLMEZLERSE!


Gerçek demokrasilerin yaşandığı ülkelerde SEÇİMLE GELENLERİN, SEÇİMLE GİTMEYİ BİLMELERİ GEREKİR.

Seçimle geldikleri halde, seçimle gitmemek için her türlü hileye, desiseye, zulme, tahriklere ve halklarını birbirine düşürmeye yönelenler, ülkelerine en büyük zararı verirler.

Seçimle geldikleri halde, seçimle gitmeyi kabullenemedikleri için ülkelerini felaketlere sürükleyen nice diktatörler olmuştur. Ama, hepsinin de sonları felakettir. Hitler’e, Musolin’e ve diğerlerine bakınız ve ibret alınız!
Bilindiği gibi dünyanın sözde en demokrat ülkesi olan ABD’de Başkanlık seçimleri yapılmış, seçimlerin sonucunda koltuğun sahibinin değişmesi gerektiği seçmenlerin oylarıyla ortaya çıkmıştır. Ancak, seçimle geldiği halde, seçimle gitmeyi hazmedemeyen mevcut Başkan, koltuğunu vermemek için her türlü hileye kalkışmış, hatta, 6 Ocak günü ABD kongresinin basılmasına ve 6 kişinin ölümüne yol açan olayların yaşanmasına sebep olmuştur.

Seçimlerde hile yapmak ŞEREFSİZLİK, NAMUSSUZLUK VE HATTA VATANA İHANETLE EŞ DEĞERDEDİR. Seçmenlerin oylarıyla koltuğa oturduğunuz zaman iyi de, seçmen sizi değiştirmek istediğinde, ayak direnmek de neyin nesi! ABD, kendisini demokrasinin havarisi kabul eden bir ülke iken ve başka ülkelere sözde demokrasi ihraç etmek gibi iddialar içindeyken, kendi ülkesinde bu durumlara gelmişse, bu demektir ki, bu ülkede demokrasinin zerresi bile yoktur.

Gerek seçimlerin mağlubu Donalt Trump, gerekse seçimlerin galibi Joe Biden de seçimlere hile karıştırıldığını öne sürmektedirler. Tabii, her ikisi de değerlendirmeyi kendi açılarından yapmaktadırlar. Bu demektir ki, sonuç itibarıyla her iki taraf da hileye teşebbüs etmiş, ancak, hile işinde kazanan taraf, kaybeden tarafa ağır basmıştır.

Ancak, yasalar çerçevesinde Joe Biden’in kazandığı ve Donalt Trump’ın Başkanlığını kaybettiği tescillenmiştir. Trump mı, Biden mi daha çok oy çaldı, daha çok seçim hilesi yaptı bilemeyiz ama, dediğimiz gibi hangi taraf olursa olsun, seçim hilesi yapanlar ŞEREFSİZ, NAMUSSUZ, HAYSİYETSİZ VEVATAN HAİNLERİDİR! ABD’DE YAŞANAN OLAYLARA BAKIYORUZ DA, ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN, BİZİM ÜLKEDE SEÇİM HİLESİ YAPMAĞA TEVESSÜL EDECEK KADAR ALÇAK, ŞEREFSİZ, NAMUSSUZ SİYASETÇİLER YOKTUR! DEMOKRASİMİZİN TEMİNATI AÇISINDAN BU BİLE YETERLİDİR, DİYORUZ!

ANEKDOT

Geçmiş yıllarda yapılan bir seçimde adayın biri bakmış ki, oy kullandığı sandıkta kendisine verilmiş TEK BİR OY BİLE YOK! Haliyle, seçimlere hile karıştırıldığını iddia ederek, seçim kuruluna itirazda bulunmuş. Ne cevap vermişler beğenirsiniz.

-Yanlış oy kullanmadığın ne malum! Belki seçim heyecanıyla, kendin için kullanacakken, rakibine oy verdin!

YAZIYI PAYLAŞ!