Ahmet Arıtürk Yazdı: “Salon lebalep delege, mağara lebalep şehit dolu!” - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: “Salon lebalep delege, mağara lebalep şehit dolu!”


GARA harekâtıyla ilgili görüşlerini açıklamaya devam eden siyasler, harekatta görev alan güvenlik güçlerine minnet duygularını dile getirerek aziz şehitlerimizi rahmetle anarlarken, iktidar partisini ise ağır bir dille eleştirmeye devam ediyorlar.

Nitekim, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener de partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sert bir üslupla eleştirenler safında yer aldı.

Akşener, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize kongresindeki 'salon lebalep dolu' sözlerine tepki gösterdi ve GARA OPERASYONU ŞEHİTLERİNİ ANIMSATARAK “SALON LEBALEP DELEGE DOLU DİYENLERE ANIMSATIRIZ Kİ, O SAATLERDE GARA’DAKİ MAĞARA DA LEBALEP ŞEHİTLERLE DOLUYDU” demeye getirdi.

Konuşmasının büyük bölümünü Gara'ya ayıran Akşener, hükümete 'Çok daha beter cehennemlere, sessizce süzülüp, teröristin hakkından gelip, güvenle çıkan kahramanlarımız, bu kez neden böyle bir sonuçla karşılaştı' sorusunu yöneltti.

Akşener açıklamalarında: “10 şehrimizde, şehit cenazelerimiz vardı.10 şehrimize ateş düştü. Milletçe yüreğimiz yandı. Gara’da, lanet terör örgütü PKK’ya yönelik operasyon, milli bir meseledir. Dolayısıyla, üzerinde konuşan herkesin, sözlerine dikkat etmesi gerekir. Ancak bu dikkat, yapılan bir yanlış varsa, bir hata varsa, üzerini örtmek için bahane olamaz.
Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip, felaketlerin açıklamasını, valilere, bakanlara havale etmek, devletin değil, algının yönetimidir. Milli güvenliğimizi ilgilendiren alanlarda, sessizliği anlar, saygıyla da karşılarız. Ama evlatlarımıza ne olduğunu, doğal olarak bilmek isteriz.
Bugüne kadar, bu tür operasyonları başarıyla yürüten, bu konuda dünyaya örnek olan kahraman askerlerimizin, neden böyle bir sonuçla karşılaştığını öğrenmek isteriz.”

Suudi Arabistan Kralı öldüğünde Türkiye’de yas ilan edildiğini ve bayrakların yarıya indirildiğini anımsatan Akşener: “Ulusal yas ilanını evlatlarımıza neden çok görüyorsun? Sayın Erdoğan; Evlatlarımızı teröre şehit verdik. Milletimizin canı yanıyor. Türkiye’ye, afra tafra yapan Suud’ların kralı öldüğünde, ilan ettiğin yası, evlatlarımıza neden çok görüyorsun?” diyerek seslendi.

Sözlerine “Bir defalık da olsa, ayrıştırmak yerine, birleştirdiğini görmek isterdik. Bir defalık da olsa, kürsülerde, Ak Parti genel başkanını değil, memleketin Cumhurbaşkanı’nı görmek isterdik” diyerek devam eden Akşener konuşmasında işsizlik sorununa ve giderek artan hayat pahalılığına da vurgu yaparak:

“Türkiye’de, iş bulmaktan umudunu kesenlerin sayısı, işsizlerimizin sayısından fazla, iktidar, buna çare bulmak yerine, TÜİK’in başkanını görevden alıyor.

Çocuklarını komşuya bırakıp, hayatlarına son veren anne-baba, dünyadan umudunu kesiyor, bunlar “Ay’a gidiyoruz” diye şapkadan müjde çıkarma peşinde koşuyorlar.

Millet aç, esnaf perişan, sen hala havaya bakıp ıslık çalıyorsun. Sabretti, dişini tırnağına taktı, elde avuçta ne varsa idare etti. Senin umurunda değil.
Bu aziz milleti daha ne kadar sömüreceksin? Bu cefakar millete daha ne kadar eziyet edeceksin? Seni oraya getiren bu yüce iradeye, hiç mi saygın, hiç mi vefan kalmadı?”

Evet, GARA’da 50 küsür teröristin etkisiz hale getirilmesine karşılık, 5-6 yıldan beri terör örgütünün elinde rehin tutulan 13 asker-polis-sivil vatandaşımızın bir mağara içinde, elleri bağlı şekilde kafalarına silah sıkılarak infaz edilmelerine tepkiler devam ediyor. Teröre, teröristlere ve PKK’ya lanet okuyan vatandaşlar zihinlerinde oluşan bir istifhamı da dile getirerek soruyorlar: “Şehit edilenler genelde hep fakir aile çocukları. Bunlar zengin ailelerin veya hatırlı kimselerin çocukları olsalardı, 5-6 yıl içinde bir şekilde kurtarılmayacaklar mıydı!”
Sorunun cevabını biz bilemeyiz!!!

YAZIYI PAYLAŞ!