Ahmet Arıtürk Yazdı: HDP'yi Minder Dışına Atmak - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: HDP'yi Minder Dışına Atmak


Son zamanlarda Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) minder dışına atmak için uğraşan siyasi partiler var. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Vatan Partisi (VP), HDP’nin kapatılmasının gerektiği konusuna ısrarla vurgu yapıyorlar. Bu iki küçük siyasi partiden bir şey çıkmaz derken, bir de baktık ki, AKP’nin sözcüleri konumundaki zevatlar da aynı minval üzerinden beyanatlar vermeğe başladılar.

Öncelikle belirteyim ki, ben HDP’li değilim. Bugüne kadar ne HDP’ye, ne de aynı doğrultuda siyaset yapan önceki partilere oy vermişliğim yok. PKK terörünü de her zaman için lanetledim ve lanetliyorum! Ancak, PKK’yı lanetlemekle, HDP’li seçmenlere bela okumak başka şeylerdir. Hiçbir zaman, HDP’ye oy veren seçmenlere lanet okuyacak bir terbiyesizliğim olmadı, olamaz da! Ben HDP’yi Türkiye’de mevcut 100’ün üzerindeki siyasi partilerden biri olarak görüyorum. Üstelik, Türkiye’nin en büyük üçüncü partisi konumunda olan bir siyasi harekettir. Bir siyasi partiye 6 milyon seçmen oy vermiş, varlığını tescil etmişse, bu konuda kimsenin söz söylemeğe hakkı olmazsa gerek!

HDP’yi minder dışına atmak, demokrasiye vurulacak en ağır darbe olur! Siz seçmenlerle inatlaşırsanız, seçmenler de sizinle inatlaşırlar. Türkiye’de, 25 milyona yakın Kürt vatandaş yaşamaktadır. Bunların sadece belli bir bölümü HDP’ye oy vermektedirler. Kürtlerin en çok oy verdikleri ikinci siyasi parti AKP’dir. Ancak, siz kalkıp da HDP’yi kapatmağa kalkışırsanız, AKP’ye oy veren Kürt kökenli vatandaşlar da İNADINA HDP’ye, HDP kapatılmışsa, o çizgide yol alacak siyasi partiye yönelirler. Bunun böyle olacağını en çok AKP’nin bilmesi lazım. Merhum Erbakan’ın kurduğu siyasi partiler kapatıldıkça, yerini alanlar daha çok güçlenmedi mi! Unutulmasın ki mağduriyetlere tepki vardır. Vatandaşlar, mağdur edildiklerini hissettikleri siyasi partilere inadına, inadına destek verirler. Milletle inatlaşılmaz! İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerini anımsayın. Seçimi iptal ettiniz de ne oldu. 10 bin olan oy farkı, 800 bine yükselmedi mi!Deniliyor ki, partiyi kapatma kararını verirse, YARGITAY verecek. Diyelim ki, Yargıtay HDP’yi kapattı. Vatandaşlar, partiyi kapatanın gerçekten Yargıtay olacağına inanacaklar mı! Hukuka güvenin yüzde 20’ler düzeylerinde olduğu bir ülkede yaşadığımızı anımsatalım! Vatandaşın zihninde (AKP istemeseydi, Yargıtay, HDP’yi kapatmazdı) istifhamı oluşmayacak mı!

Hem, HDP’yi kapatmak isteyenlerin CUMHUR İTTİFAKI içinde yer alan siyasi partiler olmaları zihinlerde bir çağrışım yapmıyor mu! Giderek eridiğini hisseden CUMHUR İTTİFAKI, HDP’nin kapatılması durumunda Kürt oylarının kendisine yöneleceğini zannediyorsa, hemen belirtelim ki, yanılıyorlar. HDP seçmenleri ve hatta AKP’ye oy veren Kürt kökenli seçmenler inadına inadına, MİLLET İTTİFAKINA YÖNELECEKLERDİR!
Sözün özü, HDP’nin kapatılmasını isteyen Cumhur ittifakı içindeki siyasi partiler, baltayı kendi ayaklarına vuracaklar da, haberleri yok!!!

YAZIYI PAYLAŞ!