Ahmet Arıtürk Yazdı: HALİFELİK GELİRSE, ÖMERLER DEĞİL, YEZİTLER GELİR!!! - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: HALİFELİK GELİRSE, ÖMERLER DEĞİL, YEZİTLER GELİR!!!


Gazetenin biri “MECLİS İSTERSE HİLAFETİ İHYA EDEBİLİR” diye manşet atmış. Hilafet gelirse, güya ümmet kısa bir süre içinde halifenin etrafında toplanacakmış! Ne kadar mantık dışı, gerçeklerden uzak bir görüş! Müslümanlara, kendilerinden başka düşmana da gerek yok. Zaten, birbirlerini öldürmekle meşguller! Müslümanlar dışında birbirlerini öldüren başka dinin mensupları var mı! Ortadoğu kan gölüne dönmüş, Müslümanlar birbirlerini boğazlıyor, IŞİD adlı sözde Müslüman bir terör örgütü, mezhep ve görüş farklılıkları dolayısıyla kafalar kesiyor!

Biz bunu defalarca yazdık. Bir kere daha yazıyoruz. Peygamber Efendimiz Hazret-i MUHAMMED (O’na, al ve ashabına salat ve selam olsun) bir hadis-i şeriflerinde “Hilafet benden sonra 30 yıldır, sonra ısırıcı sultanlar gelir) buyurmuşlardır. Peygamber Efendimizin ebediyete intikali miladi takvime göre 632 yılında gerçekleşmiştir. Dördüncü Halife Hazret-i Ali’nin Küfede şehit edildiği tarih ise miladi 661’dir. Hadis-i şerifin ışığında söyleyebiliriz ki, Hazret-i Ali’nin şehit edilmesiyle HİLAFET SON BULMUŞ ve ACI SALTANAT DÖNEMİ BAŞLAMIŞTIR.

Yani, Hazret-i Ali’den sonra unvanları halife bile olsa, gerçekte sultanlar vardır. Bu sultanlar içinde, elbette iyi olanları olmuştur. Ancak, YEZİD MEL’UNUNUNA DA (HALİFE) DENİLDİĞİNİ UNUTMAYALIM!
Şu da tarihi bir gerçektir ki, halife unvanı alanların, hiçbir zaman için bütün İslam âlemini birleştirdikleri vaki olmamıştır. Zaman-zaman aynı dönemde birden çok halifeler olduğu da tarihi bir gerçektir. Birçok dönemlerde halifeler daha çok sembolik bir makamın sahibi oldular ve kılıcı elinde tutan siyasi ve askeri gücün tasdik makamı olarak konumlandırıldılar. Siyasi ve askeri hiçbir güçleri olmadığı gibi siyasi otoritenin emrinde etkisiz bir makamın sahibi oldular. Mısır’daki Abbasi halifelerinin durumu da bir memurdan farksız değildi. Yani, Halifelik makamının Müslümanları bir araya getireceği görüşü, safsatadan ibarettir. Diyelim ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi karar aldı ve hilafeti geri getirdi. Peki, Halife kim olacak! Bu sorunun karşılığı olarak denilebilir ki (CUMHURBAŞKANI MAKAMINDA OLAN ZAT, AYNI ZAMANDA HALİFE UNVANINI ALMIŞ OLUR). Hadi bunu da millet olarak biz kabul ettik, başka Müslüman ülkelerden kim tanıyacak. Düşman olduğumuz Suudi Krallığı mı, Suriye mi, Irak mı? Hangi Müslüman devlet, Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanını halife olarak kabullenecek ve itaat edecek. Bunların hepsi, safsatadan ibarettir.

Hem, zannediliyor mu ki, Halifelik geri getirilirse, Devletin başına Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hazret-i Osman veya Hz. Ali gibileri geçecek. İnanın ki, ÖMERLER DEĞİL, GELSE-GELSE YEZİTLER GELECEKTİR!

ANEKDOT

Osmanlı Padişahlarından 5. Sultan Murat Han bir askeri birliği teftişe gidecekmiş. Birliğin komutanı “olur ya, padişah askerlerden birini kaldırıp ‘benim ismim ne!’ diye sorarsa!” düşüncesiyle sultanın adını askerlere ezberletmek için defalarca tekrarlamış.

-Padişah Efendimizin adı “HALİFE-İ RUYİ ZEMİN SULTAN MURAT HAN HAMİS HAZRETLERİDİR!” diye gün boyu tekrarlamış, durmuş. Amma, içlerinden hiç biri sultanın adını ezberleyememiş. Sonunda, birlik komutanı artık pes edecekken ve umudunu kesmişken, bir LAZ UŞAK parmak kaldırarak, Padişah’ın adını öğrendiğini söylemiş. Komutan büyük bir sevinçle:

-Ha aferin oğlum! Söyle bakalım Padişah Efendimizin adı neymiş! deyince, Laz uşağı, büyük bir heyecanla ve ciddiyetle cevap vermiş:

-Komutanım, Padişah Efendimizin adı “HAMSİ HAZRETLERİ”dir! demiş.
Meğer LAZ Uşağı (beşinci) anlamına gelen “HAMİS” kelimesini “HAMSİ” olarak algılamış. HAMİS Arapçadan (BEŞ) demektir. “HAMSİ” ise Karadenizlilerin en çok sevdikleri balık çeşidinin adıdır…

Hem, Karadenizliler HAMSİ BALIĞINI o kadar çok sever ve çeşitli yemeğini yaparlarmış ki, doğru mu değil mi bilemiyoruz ama hamsinin baklavasını bile yaptıkları söylenir.

Şunu da ilave edelim. Yine Karadenizli kardeşlerimizin ifadelerine göre HAMSİ BALIĞI, PİSİ BALIĞININ AMİCASİNİN OĞLİDUR…

TAŞLAMALAR
HALİFELİK GELİRSE,
ÖMERLER Mİ GELECEK
GELSE-GELSE YEZİTLER
GELİRLER BİLMEK GEREK

PEYGAMBER BUYURMUŞTUR
HADİSİ ŞERİFE DİKKAT
HİLAFET OTUZ YILDIR
SONRA ACI SALTANAT

EBUBEKİR, OSMAN VE
ÖMER İLE ALİ’NİN
DIŞINDA HALİFE YOK
BUNU KESİNKES BİLİN

HİLAFET GERİ GELSİN
DİYOR BAZI AHMAKLAR
BU GİBİ APTALLARA
EDİLİR Mİ İTİBAR

YAZIYI PAYLAŞ!