Ahmet Arıtürk Yazdı: CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN, SİİRT İÇİN MÜJDELİ HABERLER VAR!!! - Ahmet Arıtürk

Ahmet Arıtürk Yazdı: CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN, SİİRT İÇİN MÜJDELİ HABERLER VAR!!!


Şehrimizde okuduğu bir şiir yüzünden yasaklı olduğu için mahkum edilen ve bu yüzden 3 Kasım 2002’de yapılan genel seçimlere katılamamış olan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt seçimlerinin bir şekilde iptal edilmesinden sonra, İlimizden aday olmuş, 9 Mart 2003 günü yapılan tekrar seçimde ezici bir çoğunlukla seçimi alarak arkasındaki 2 adayı da meclise taşımıştı. Siirt seçiminin tekrar edilmesinde, Erdoğan ile o dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında yapılan bir mutabakatın etkili olduğu öne sürülmektedir.

Siirt seçiminin tekrarının yapılacağı kesinleşince İktidarda olan AKP’nin bütün bakanları Siirt’e gelmiş ve adeta karargah kurmuşlardı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili seçilmiş olan AKP’li Mervan Gül, CHP’li Dr. Ekrem Bilek ve Bağımsız aday M. Fadıl Akgündüz, Mecliste yemin ederek göreve başlamış olsalar bile her ne hikmetse Yüksek Seçim Kurulunun kararına itiraz etmemişlerdi. AKP’lilerin deyimiyle Siirt’in başına TALİH KUŞU KONMUŞTU. ALLAH VAR, Siirtliler de TALİH KUŞUNU değerlendirdiler. “YİĞİT DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKAR” diyerek AKP Genel Başkanı olmak yanında, enişteleri de olan Recep Tayyip Erdoğan’ı kahir bir ekseriyetle, hem de AKP Listesindeki diğer iki adayla birlikte TBMM’ne taşıdılar. Siirt’te 9 Mart 2003’te yapılan tekrar seçimde AKP kullanılan geçerli oyların %84'ünü, CHP %13'ünü almıştı. Her ne kadar 120 bin seçmenden sadece 74 bini oy kullanış ve bunlardan yaklaşık 10 bininin oyları geçersiz sayılmış olsa bile sonuç itibarıyla liste başı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde AKP adaylarının 3’ü de meclise taşınmıştı.

Siirt’te, Türkiye için tarihin seyrini değiştiren bir ara seçim yaşanmış, Başbakan olacağına kesin gözle bakılan Erdoğan Siirt Milletvekili olarak TBMM’ne girmişti. Nitekim seçimin ardından 14.03.2003 tarihinde Abdullah Gül’den görevi devralarak Başbakan oldu.

Erdoğan’ın, Siirt Milletvekili olarak Meclise girmesinden, Başbakan olmasından ve şimdi de Cumhurbaşkanı olarak görev yapmasından 19 yıllık süre geçti. Siirt’e verilen sözler ne zaman yerine getirilecek derken, inanılır kaynaklardan öğreniyoruz ki, Sayın Erdoğan giderayak da olsa Siirt’e önemli hizmetler ifa etmenin kararlılığındadır. Siirt’e, verdikleri sözleri geç de olsa yerine getirme kararlılığında olduğunu duyduğumuz sayın Erdoğan’ın İlimize yapmayı planladığı önemli hizmetleri maddeler halinde sıralayarak hemşerilerimizin dikkatlerine sunuyoruz:

*Siirt-Ankara arasında hızlı tren hattı inşa edilecek. Hat, Şırnak’a, sınır kapısına kadar uzatılacak!

*Siirt’e, uluslararası hava meydanı inşa edilecek. İlimizden İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e, Adana’ya seferler düzenlenecek!

*Siirt’in eski ilçeleri olan Batman ve Şırnak tekrar Siirt’e bağlanacak. Bunlara ilave olarak Bitlis de, Siirt’in ilçesi durumuna getirilecek! Siirt-Batman, Siirt-Şırnak, Siirt-Baykan-Bitlis, Siirt-Pervari-Çatak yolları çift şerit olarak ve uluslalarası yol standartlarına uygun bir hale getirilecek!

*Siirt Üniversitesi bünyesinde Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri açılacak!

*Tillo ilçesinin ve Veyselkarani beldesinin SAKİNKENT olarak teklif edilebilmeleri için her iki yöreye de gerekli yatırımlar yapılacak!

*Siirt Şehrinin eski kesimi tamamıyla yıktırılarak, yeni ve modern bir hale getirilecek!

*Bugünkü yazımızda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt’e yönelik vaatlerinden sadece birkaçına yer verebildik. Diğer vaatlerini sağ kalırsak 2022’nin 1 NİSAN TARİHİNDE SUNACAĞIZ!

TAŞLAMALAR

1 NİSAN ŞAKASIDIR
BİZİM YAZDIKLARIMIZ
ŞAKA YAPMAK MÜBAHTIR
DEMİŞ ATALARIMIZ

HER ŞAKANIN ELBETTE
CİDDİ BİR YANI VARDIR
(YARI ŞAKA, YARI CİDDİ)
DENİLMESİ BUNDANDIR

ŞAKA, KAKA OLMASIN
GÜLÜMSETSİN GEREKTİR
ŞAKA BİR VESİLEDİR
DOLAYLI İSTEMEKTİR

1 NİSAN GÜNÜ BUGÜN
YANİ ŞAKA GÜNÜDÜR
TUFAYA GELMEYİNİZ
ANIMSATMAMIZ BUDUR

YAZIYI PAYLAŞ!