ADİ HIRSIZLAR VE SAYGIDEĞER SOYGUNCULAR!!! - Ahmet Arıtürk

ADİ HIRSIZLAR VE SAYGIDEĞER SOYGUNCULAR!!!


Evet, gerçekte iki gurup HIRSIZ vardır. Gurupsal olarak bunların birinci bölümünü (ADİ HIRSIZLAR), ikinci bölümünü ise (SAYGIDEĞER SOYGURCULAR!) olarak tanımlayabiliriz!

Önce, ADİ HIRSIZLAR bölümünde mütalaa ettiklerimiz kimlerdir, ona bakalım. Bu bölüme girenler genelde aç oldukları için ekmek çalanlar, bebeğine mama alacak paraları olmadığı için girdikleri marketlerden çocuk maması aşıranlar, evde aç olan ailelerini geçindirecek parayı denkleştiremedikleri ya da hastaları için gerekli ilacı alamadıkları için, zenginlerin cüzdanlarını araklayanlardır. Tabii, bu işi alışkanlık haline geterirek SANATA(!) DÖNÜŞTÜRENLER DE YOK DEĞİLDİR!

Gelelim ikinci bölümde yer alan (SAYGIDEĞER SOYGUNCULAR) faslına! Bunlar, genelde eşraf takımı olarak tanımlanan hatta kendilerinden (HAYIRSEVER!) olarak bahsedilen, bir yere girdiklerinde, düğmeler iliklenerek önlerinde kalkılan siyaset erababı ile üst düzey bürokratlar, iş adamları, müteahhitler ve benzerleridir. Bunlar, milleti nasıl soyarlar aklımız erdiğince kısmen de olsa sıralamağa çalışalım:
Üst düzey siyaset erbabı olanlar kadro satışları dahil, bütün yetkilerini kendi lehlerine kullanırlar. İş adamlarına, müteahhitlere, yatırımcılara bol keseden ucuz krediler kullandırarak, bu işlerden nemalanırlar. Belediyelerde etkili konumlarda iseler, YEŞİL ALANLARI, iş alanına çevirir, parsel-parsel satarlar. Tabii, kendileri de paylarını alırlar. Müteahhitlere yağlı ihaleler kotararak, vurgunlardan nemalanırlar.
Üst düzey bürokratlar da, kendi pozisyonlarına ve konumlarına göre siyaset erbabıyla işbirliği içinde arslan payı siyasilere olsa bile kotardıkları işlemlerinden dolayı paylarını alırlar. 3-5 diplomalı gençler asgari ücretle çalışacak iş dahi bulamazlarken, kendilerine 4-5 maaş sağlayacak (boş çalışanın, boş kalfası) hükmündeki işler için, hakkı huzur, danışmanlık, yönetim kurulu üyeliği gibi görevleri yükümlenirler! Bu gibiler arasında alt-üst ilişkisi önemlidir. Arslan payı, her zaman ve her işte üste aittir. Bu arada, ast olan bazılarının zaman-zaman üstlerine çelme takarak yerlerini aldıkları da olmuştur!

Evet, dünya kurulalı beri kural budur. Sadece ülkemizde değil, bütün Dünyada ve özellikle demokrasiden nasibini alamamış Müslüman geçinen Ortadoğu ülkelerinde hep bu iki sınıf vardır. SAYGIDEĞER SOYGUNCULARDAN kurtulmanın tek yolu DEMOKRATİK KURALLARIN GERÇEK ANLAMDA İŞLEDİĞİ ADİL DÜZENİN TESİS EDİLMESİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR.

(ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ!) diyerek HAZRET-İ ÖMER’İN ADALETİNİ TASLAYANLARIN BİZLERİ NE HALLERE DÜŞÜRDÜKLERİNE BAKIYORUZ DA, İÇİMİZ ASIL BUNA YANMAKTADIR!

ANEKDOT

İki arkadaş yazıhanede oturuyorlardı. İşyerinin önünde bir kalabalık görüldü. Kerli ferli biri arakasında adamları içeriye girdi. İş yeri sahibi ceketinin düğmesini ilikleyerek hürmetle ayağa kalktı ve:
-Şeref verdiniz efendim! diyerek adeta iki büklüm oldu.
Beriki:
-Yok, işim var daha sonra uğrarım. Bu arada haber vereyim. Senin o işini hallettim! dedi ve selam verip çıktı.
İş yerinde misafir konumunda oturan, iş yerinin sahibi arkadaşına sordu:
-Kimdi bu?
İş yeri sahibi:
-Sorma yahu, namusuzun biri!
-İy de, madem namusuzun biri, neden ceketinin düğmesini ilikleyerek önünde hürmetle kalktın?
-Duymadın mı (senin o işi halletim) dedi!

TAŞLAMALAR

İKİ SINIF HIRSIZ VAR
BİLİNİZ GEREK BUNU
BİRİ ADİ HIRSIZDIR
DÜŞÜK OLUR VURGUNU

SAYGIDEĞER SOYGUNCU
VARDIR BU DA BİR GERÇEK
KALKILMAKTA ÖNÜNE
DÜĞME İLİKLENEREK

ADİ HIRSIZ ÇALINCA
EKMEK ÇALAR, YAĞ ÇALAR
MİLYARLARI GÖTÜRÜR
SAYGIDEĞER(!) HIRSIZLAR

ADİ HIRSIZLAR VARSA
KESİNKES BİLİN BUNU
TEK BİR MÜSEBBİBİ VAR
SAYGIDEĞER SOYGUNCU

YAZIYI PAYLAŞ!