2022 ZAM VE VERGİ YILI OLACAK! - Ahmet Arıtürk

2022 ZAM VE VERGİ YILI OLACAK!


2022 yılının zamlar ve vergiler yılı olacağı şimdiden belli oldu. Zamların ve vergilerin ayak sesleri, Meclise sunulan 2022 yılı bütçe tasarısından kendisini hissettiriyor.. Cumhurbaşkanlığı tarafından Meclis’e sunulan yasa teklifinden Hükümetin, 2022 yılında halktan ve şirketlerden toplam 1 trilyon 430 milyar lira vergi toplamayı hedeflediği anlaşılmakta. Bütçe teklifine göre, önümüzdeki yıl Gelir Vergisi yoluyla halktan 262.6 milyar lira para toplanması hedefleniyor. İçki ve sigaraya yapılacak yüksek oranda vergi artışları yanında, tarfik cezalarında da önemli bir artış olacağı anlaşılmakta. Üretimden sağlanacak bir gelir yok. Bütçenin gelirleri vatandaşların yırtık cepleriden çıkacak.
Bakalım, Cumhurbaşkanı maaşına yüzde 15’e yakın zam ön görülen 2022 yılı bütçesinden emekli, işçi ve memurlara yapılacak zam oranı ne olacak!

TİBARDAN TASARRUF OLMAZ

Cumhurbaşkanlığının emrinde 415 taşıt var, ama ihtiyaca yetmiyor olacak ki 2022 yılı bütçesine 25’i binek otomobil olmak üzere 29 araç daha alınması öngörülmekte.
İhtiyaç varsa, elbette alınacak. Unutmamak gerekir. İtibardan tasarruf olmaz!

İÇKİ VE SİGARAYA YÜKSEK ORANDA ZAM YAPILMASININ HİKMETİ!

2022 yılında içki ve sigaraya yüklü zam geleceği anlaşılmakta. İçki ve sigaranın zararlarının o kadar anlatılmasına karşılık, tüketimde azalma olmayınca, vatandaşları bu zararlı maddelerden kurtarmak için vergi yoluyla zam formülü uygulanacak!

Yapılan, gerçekte tiryakilerin iyiliği için. Vatandaş, sigara ve içkiye para ödeyeceği yerde, evine ekmek götürsün! Sigaraya ve içkiye aşırı zammın hikmeti, vatandaşın sağlığı!

DİNSİZLER, İMANSIZLAR!

ORC’nin yaptığı ankete göre, adalete güven oranı yüzde 21 çıkmış. Dinsizler, imansızlar, hala yüzde 20 diyorlar, yüzde 1’lik güven artışını görmezden geliyorlar!

PARAMIZ, PUL OLDU

Bu satırlar yazıldığında gram altın 535 TL, dolar 9.33 TL, sterlin 10.85 TL olmuştu.
Anlayacağınız, paramız, pul oldu. Bu gidişle TL’den yeniden birkaç sıfır silme operasyonunun gerçekleştirilmesi yakındır.

(ABBAS YOLCU)

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek: "Dolar 10 liraya koşuyor, çiftçi, esnaf, emekli perişan. İşte size Partili Cumhurbaşkanlığı ile uçan Türkiye" demiş ve ilave etmiş: "Vakit Türkiye Vakti, artık bu milletin yakasından düşme vakti” demiş.
Bu söylem bize (Haydi Abbas vakit tamam) şiiriyle, (Abbas yolcu) tekerlemesini anımsattı.

TAŞLAMA

İKİBİNYİRMİİKİ
ZAM VE VERGİ YILIDIR
PERŞEMBE’NİN GELİŞİ
ÇARŞAMBA’DAN BELLİDİR

FAKİRLER ÖDEMEKTE
VERGİYİ İNANINIZ
ÜLKENİN ZENGİNLERİ
NE RAHAT BİR BAKINIZ

YÜZDE DOKSAN’I AÇTIR
İNANIN BU ÜLKENİN
YÜZDE ON’UN KEYFİ
GAYET YERİNDE BİLİN

BİR BEŞLİ ÇETE VARMIŞ
BU ÜLKEYİ SÖMÜREN
ÇETENİN BAŞI KİMDİR
ONU BİR BİLEBİLSEN

YAZIYI PAYLAŞ!