Vizesiz hangi ülkelere gidilir? İşte vizesiz gidilebilecek ülkelerin listesi

Eğer tatilinizi yurt dışında geçirmek istiyor ve vize formalitesi ile uğraşmak istemiyorsanız işte size Türklerden vize istemeyen ülkelerin listesi...

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

“Vizesiz hangi ülkelere gidilir?” diye merak ediyorsanız vizesiz ülkeler hakkında detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

VİZESİZ GİDİLEN ÜLKELER

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler, sınır kapılarında pasaport kontrolü yapıyor olmakla birlikte ülkeye giriş için herhangi bir vize talebinde bulunmazlar. Vizesiz ülkeler listesi içinde yer alan bu noktalara yalnızca pasaportunuzu yanınıza alarak seyahat edebilirsiniz. Ayrıca seyahatiniz öncesinde Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası yaptırarak da herhangi bir acil sağlık durumuna karşı kendinizi güvenceye alabilirsiniz.

VİZESİZ AVRUPA ÜLKELERİ

Avrupa’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler listesinde genel olarak Balkan ülkeleri yer alır. Kuzey Makedonya, Belarus, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk vatandaşları vizesiz giriş yapabilirler.

VİZESİZ BALKAN ÜLKELERİ

Avrupa’nın Balkanlar bölgesinde gidilebilecek vizesiz ülkeler arasında Kuzey Makedonya, Kosova ve Arnavutluk, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar olan seyahatler için vize talebinde bulunmaz. Kosova sert iklimiyle soğuk bir kış gezisi veya kayak tatili yapmayı planlayanlar için ideal bir rotayken, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk yılın her mevsimi güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir iklime sahiptir. Kuzey Makedonya mimarisinde taşıdığı Roma, Osmanlı ve Bizans kültürüyle büyüleyici bir ülkedir. Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek’e ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapılan seyahatlerde vize gerekmez.

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle büyüleyen Sırbistan, seyahatlerinde hareket ve eğlenceyi arayanlar için ideal bir ülkedir. Bir diğer adı Montenegro olan Karadağ ise yine 4 mevsim keyifle gezilebilecek ülkeler arasında olup özellikle geniş ve büyüleyici plajlarıyla yaz aylarında turistlerin akınına uğrar. Tarihin hüznünü hala üzerinde taşıyan Bosna Hersek kültürel olarak Türkiye’ye benziyor olmasıyla ayrı bir önem taşır.

Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri

Vizesiz gidilen ülkeler listesine Asya kıtasıyla devam edersek şu şekilde sıralayabiliriz:

● Tayland
● Singapur
● Endonezya
● Özbekistan
● Güney Kore
● Moğolistan
● İran
● Gürcistan
● Lübnan
● Kırgızistan
● Sri Lanka
● Ürdün
● Katar
● Hong Kong
● Filipinler
● Brunei
● Azerbaycan
● Japonya
● Kazakistan
● Bahreyn
● Lübnan
● Irak

Yukarıda sayılanlar Türk vatandaşlarına vize uygulaması olmayan ülkelerdir. Bunlar arasında Irak, Katar ve Endonezya yalnızca sınır kapısında vize şartı koymuştur.

Vizesiz gidebileceğiniz Asya ülkeleri arasında Gürcistan, Kafkaslar üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyısında yer alan plajlarıyla ön plana çıkar. Ayrıca ülkede bulunan Gudauri, Bakuriani, Goderdzi oldukça popüler kayak merkezleridir. Arap yarımadasında yer alan Katar ise çöl safarisiyle turistlere bambaşka bir deneyim yaşamanın keyfini sunar. Dünyanın en gelişmiş teknolojili ülkeleri arasında yer alan Güney Kore de mistik havası ve Asya mimarisi ile görenleri büyüler. Başkent Seul mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.

VİZESİZ AFRİKA ÜLKELERİ

Vizesiz ülkeler listesinde Afrika’daki bazı ülkeler de yer alır:

● Tunus
● Libya
● Mauritius
● Prinsipe
● Güney Sudan
● Zambiya
● Güney Afrika Cumhuriyeti
● Fas
● Svaziland
● Kenya
● Botsvana
● Sao Tome
● Seyşeller

Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmez. Yalnızca Kenya e-vize talep ederken, Güney Sudan ve Güney Afrika Cumhuriyeti kapıda vize uygulaması yapmaktadır.

Afrika kıtasında gezilecek ünlü yerlerin başında elbette ki Güney Afrika’nın 3 başkentinden biri olan Cape Town gelir. Safari deneyimi yaşamak isteyenler için ise Afrika’nın doğusunda konumlanan Kenya zengin hayvan çeşitliliğiyle ziyaretçilerini bekler. Tarihi yapıları ve dar sokaklarıyla büyüleyici bir havaya sahip olan Fas da yine Afrika’da ziyaret edilebilecek popüler destinasyonlar arasındadır.

Akdeniz’in güzelliğini Afrika kıtasından görmek isteyenler Libya’ya seyahat etmeyi tercih edebilir. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sabratha Antik Bölgesi ve kayalarda yer alan hayvan figürü çizimleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Acacus sıra dağları Libya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden yalnızca bir kısmıdır.

VİZESİZ AMERİKA ÜLKELERİ

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri Amerika kıtasındaki yerler güney ve orta bölümdeki ülkelerdir.

● Venezuela
● Arjantin
● Kolombiya
● Peru
● Tobago
● Brezilya
● Uruguay
● Bolivya
● Ekvador
● Paraguay
● Şili
● Trinidad

Yukarıda sayılanlar vizesiz seyahat edilebilecek Güney Amerika ülkeleridir.

Güney Amerika’da gezilebilecek ünlü yerler arasında elbette ki Amazon yağmur ormanları gelir. Tam 9 ülkeye yayılmış bu doğa harikasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Brezilya ile Arjantin arasında yer alan Iguazu Şelaleleri, Peru’da İnka medeniyetinden kalma Machu Picchu ve macera arayanlar için Şili’deki Atacama Çölü Güney Amerika’da ziyaret edilebilecek yerlerin arasındadır.

Orta Amerika bölgesindeki vizesiz ülkeler ise şu şekildedir:

● Nikaragua
● El Salvador
● Panama
● Barbados
● Bahamalar
● Kosta Rika
● Belize
● Dominik Cumhuriyeti
● Dominika
● Meksika
● Honduras
● Jamaika
● Guatemala

Bunlar arasında yalnızca Meksika e-vize uygulaması yapmaktadır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN