Üniversiteli öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayarın nasıl, ne zaman alınacağı belli oldu

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde vergisiz telefon ve bilgisayarın detaylarının belli olduğu bildirildi. İşte satıştaki detaylar.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Gençlere vergisiz telefon ve bedava internetin detayları belli oldu: Nasıl ve ne zaman alınacağı belli oldu.

Kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelilere vergisiz telefonun kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Meclisin açılması ile düzenlemenin hayata geçeceğini söyleyerek açıklamasına başlayan Erdoğan, "Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" dedi ve telefon ile bilgisayar alımında sunulacak desteğe şu şekilde yer verildi:

"Bu destekle cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Yine örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimizin bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 gigabayt kota tanımlıyoruz"

VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYARLAR SEKMESİ AÇILACAK

E Ticaret sayfaları üzerinde yeni bir sekme açılacak. Açılacak sekmede vergisiz telefon ve bilgisayarlar yazacak ve bu sayfada vergisiz şekilde alınabilecek cihazlar olacak.

Burada gençler, alabilecekleri cihazları görebilecek ve seçecek. Sadece e ticaret değil normal işyerlerinde, dükkanlarda da vergisiz telefonlar için bir stant ayrılacak ve hangi tleefonların alınabileceği bu şekilde net olarak görülecek.

HANGİ MODELLER OLACAK?

Vergisiz şekilde satılması beklenen telefonlar şu şekilde:

SAMSUNG

A04, A13, A14, A23, A24, M13, M14, M23, M33

XIAOMI (REDMI)

12C, 10, 12, NOTE 12,

GENERAL MOBILE

GM 22 S, GM 22 Pro, GM 23, GM 23 SE, GM 24 Pro

REEDER

S23 PRO MAX

OMIX

X3, X5, X400, X600, X700

CASPER (VİA)

Via M30, Via M30 Plus, Via X30 Plus, Via X30, Via M35, Via F30, F30 Plus

HANGİ BİLGİSAYARLAR KAPSAMDA?

Vergisiz bilgisayar modelleri ise şu şekilde:

Lenovo'nun Ideapad serisinden 5 model, HP-14, Asus ve Dell'in Vostro modelleri gibi onlarca bilgisayarın dahil olması bekleniyor.

BTK'NIN KONTROLÜ ALTINDA OLACAK

Alınan cihazın öğrenciler tarafından kullanılıp kullanılmadığı BTK tarafından kontrol edilecek. Bu şekilde cihazın başkası tarafından kullanımının önüne geçilecek.

NE ZAMAN?

1 Ekim'de meclisin açılması sonrası düzenleme hızlıca gelecek ve yürürlüğe girecek. Ekim ayı sonunda satışların başlaması bekleniyor. 

İNDİRİM MİKTARI BELLİ OLDU: İŞTE HESAPLAMA

9 bin 500 TL fiyat etiketine sahip bir telefon 5 bin 282 TL’ye düşecek. Yine 9 bin 500 TL’lik bir bilgisayarın fiyatı ise indirim ile 7 bin 914 TL’ye düşecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN