Türkiye'yi etkisi altına alacak soğuk hava ve kar yağışı geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji Uzmanı Cengiz Çelik, önümüzdeki dört gün içinde Türkiye'nin her yerinde yağış olacağını belirtti. Bu dönemde hava sıcaklıklarının önemli ölçüde düşeceği ve yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde olacağı, ancak doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışının beklendiği ifade edildi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Uzman Çelik, Türkiye'nin yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdiğini dile getirerek, önümüzdeki dört gün boyunca, Cumartesi günü de dahil olmak üzere, ülke genelinde yağışın beklendiğini açıkladı. Yağışların, yağmur ve sağanak şeklinde başlayacağını, ancak hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte doğu kesimlerde kar yağışının da görülebileceğini belirtti.

Sıcaklık düşüşleri

Çelik ayrıca, yağış rejiminin Ege bölgesinden başlayarak Doğu Anadolu bölgesine doğru ilerleyeceğini ve Cuma ile Cumartesi günleri arasında yağışların aralıklarla süreceğini aktardı. Gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 5 ile 6 derece arasında düşeceğini, bu düşüşle birlikte sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceğini ifade etti.

Büyük şehirlerdeki hava durumu tahminleri

Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde sıcaklık düşüşlerinin etkili olacağını belirten Çelik, İstanbul ve Ankara'da Çarşamba günü en yüksek sıcaklıkların 10 ile 11 derecelere düşeceğini, hafta sonu bu sıcaklıkların 8 ile 9 derece aralığına gerileyeceğini söyledi. İzmir'de ise en yüksek sıcaklıkların 16 ile 17 derece arasında seyredeceğini aktardı. Vatandaşların soğuk hava ve yağışa karşı hazırlıklı olmaları önerildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN