Türk-İş Başkanı Atalay: Asgari ücrette kırmızı çizgi 7.785 lira

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7.785 lira olması gerektiğini söyledi. Atalay, 'Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

Dün akşam TRT Haber'de katıldığı programda konuşan Atalay, asgari ücret için kabul edecekleri alt sınırın önceki gün 'açlık sınırı' olarak açıkladıkları 7.785 TL olduğunu söyledi. Atalay, "Bunun altında bir rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" diye konuştu.

Türk-İş'in Kasım 2022 Açlık ve Yoksulluk Sınırını Araştırması'nın sonuçlarına göre, yoksulluk sınırı 25 bin 365 lira, açlık sınırı da 7 bin 785 liraya ulaştı. Bekâr bir çalışanın yaşam maliyeti ise 10 bin 107 lira olarak açıklandı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takviminin belirlendiği ilk toplantısı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Başkanı Özgür Burak Akkol ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın katılımıyla yapıldı.

Görüşme sonrası takvimi açıklayan Atalay, asgari ücrette ilk toplantının 7 Aralık'ta, ikinci toplantının da 14 Aralık'ta yapılacağını duyurdu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN